Samo naučne činjenice: Evo šta vaš grudnjak govori o vašoj inteligenciji!

Grudi

Kada čujete komentar kako je neka žena 'obdarena', pomislite li da je reč o veličini njenih grudi ili kapacitetu mozga? Pretpostavite li da se radi i o grudima i o mozgu, bićete u pravu, barem tako tvrdi istraživanje sprovedeno na “University of Chicago”. Sociolozi su grupi od 1.200 žena dali testove inteligencije. Rezultati su pokazali kako su žene sa većim grudima u proseku imale 10 bodova više od ostalih!

Struk

Osobe sa tanjim strukom živeće duže, kaže studija objavljena u časopisu “Archives of Internal Medicine”. Prema istraživanju, veći obim struka je povezan sa većim rizikom smrtnosti. Žene posebno treba da pripaze.

Pupak

Mesto gde se nalazi pupak može da ukazuje da li je osoba bolji plivač ili trkač, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu “International Journal of Design and Nature and Ecodynamics”, osoba kojoj je pupak postavljen više ima i više postavljen centar za ravnotežu pa tako i duže noge i zato će brže da trči. Oni kojima je niže postavljen pupak, brže će plivati jer imaju duži torzo.

Bokovi

Prema istraživanju koje je sproveo “University of Leeds”, a u kome su učestvovale žene između 18. i 26 godina, žene koje imaju šire bokove imaju i više seksualnih partnera kao i avantura za jednu noć.

Bedra

Osobe sa debljim bedrima imaju manji rizik od oboljevanja od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2, navodi se u istraživanju objavljenom u časopisu “British Medical Journal”.

Kosa

Crvenokosi ljudi jače osećaju bol, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu “Journal of American Dental Association”. Naučnici su otkrili da je genetska mutacija koja je odgovorna za crvenu kosu povezana sa načinom na koji mozak procesuira bol. Osim toga, nedavna studija objavljena u časopisu “Nature Genetics” pokazala je kako ne postoji veza između boje kose i inteligencije.

Izvor: magazin.net

Pogledajte još