Razotkrivanje Dr Oza: Najpoznatiji TV lekar priznao da proizvodi koje promoviše ne deluju!

Dr. Oz pojavio se pred Senatom, gde ga je predsednica udruženja za zaštitu potrošača Claire McCaskill napala zbog tvrdnji koje o mršavljenju iznosi u svojem šou "The Dr. Oz Show". Pritom je on, inače kardiohirurg priznao je da su njegove priče o zelenoj kafi bile "kićene" i obećao da će objaviti tačan popis proizvoda za koje misli da bi mogle pomoći ljudima u skidanju kilograma i poboljšavanju zdravlja (uz korišćenje manje količine hrane i kretanje), piše Huffington Post.

McCaskill je Oza suočila s epizodom iz 2012. u kojoj je on izjavio da je ekstrakt zelene kave "magičan lek za mršavljenje za ljude svih telesnih tipova". "Shvatam da radite dosta dobrih stvari na svom showu, ali ne razumem zašto govorite takve stvari kad znate nisu istinite", rekla je.

On je insistirao na tome da veruje u to što je promovisao ali da to smatra kratkotrajnim pomoćnim rešenjima kao i da su ih isprobali i članovi njegove porodice. Ali, ne postoji čudotvorna tableta bez pravilne prehrane i vežbanja čiji će efekti biti dugoročni, priznao je.

S druge strane dr. Oz je naglasio da nikad nije navodio imena brendova ili promovisao neki proizvod posebno kao i da nikad za reklamu nije dobio nikakav novac: "Ako vidite moje ime, lice ili show u bilo kom obliku oglasa - to je ilegalno", poručio je.

Index.hr

Pogledajte još