Nova internacionalna imena na Huawei Fusion bini Exita!

U saradnji sa kompanijom HUAWEI, Fusion bina ovogodišnje Avanture predstavlja najimpresivniji program do sada!

Velikim internacionalnim zvezdama kao što su ASIAN DUB FOUNDATION (UK), THE AFGHAN WHIGS (SAD), MIGHTY OAKS (Nemačka) i TRICOT (Japan), pridružuju se CHE SUDAKA (ES), NZ SHAPESHIFTER (NZ), BIRTH OF JOY (NL), QUIMBY (HU), ORATNITZA (BL), SEWARD (ES), HATHORS (SW) i BETWEEN SKY AND EARTH (ES/HU/RS).

Dva Argentinca i dva Kolumbijca u Barseloni! Nema boljeg spoja za prave ritmove i vesele note ska panka! CHE SUDAKA je bend koji će razmrdati publiku Fusion bine već prvog dana festivala, a ritam i atmosfera slična sastavu Manu Chao ostaviće prisutne bez daha! Na samom početku njihove karijere, od 2002. godine, bili su poznati po sjajnim festivalskim izvođenjima, te su nezaboravna energija koja dolazi sa bine i još bolja atmosfera zagarantovani.

Drum n bass dobio je novu dimenziju uz jedan od najvećih live sastava i pionire ove vrste muzike. Sa dalekog Novog Zelanda stiže d’n’b atrakcija – SHAPESHIFTER! Uz njihov jedinstven pristup modernoj elektronskoj muzici, sa elementima soula, likvid fanka i daba, na scenu donose i sjajnu energiju živih instrumenata! Kao poznati šoumeni, oduševili su brojnu publiku velikih festivala kao što su Glastonbury, The Big Chill, Parklife, kao i publiku širom Evrope, Novog Zelanda i Australije gde rasprodaju dvorane!

(old_image)

U nedelju, 13. jula, Fusion bina će ugostiti bend za koji kažu da predstavljaju zlatne 60-e godine, ali na steroidima! BIRTH OF JOY, neverovatni trio iz Holandije na Fusion donose zvuk psihodeličnog roka, ali će vratiti publiku i u zlatna vremena kojima su vladali The Doors, Pink Floyd, MC5

(old_image)

Alternativni rok sastav iz Mađarske, QUIMBY, dolaze na Fusion binu 10. jula. Nakon 15 godina svog postojanja i 15 albuma i EP izdanja, doneće publici EXITa raznovrstan zvuk roka, folka, džipsi roka, latinskog folka i regea sa psihodeličnim efektima. U najšarenijim bojama muzike i pevanja na mađarskom jeziku, svakako će na najbolji način upotpuniti sliku “puta oko sveta“ koju donosi Fusion stage

(old_image)

Kao i ime same bine, bendove koji dolaze sa svih strana sveta, odlikuju fuzije različitih muzičkih pravaca.

U tom duhu, Fusion 10. jula predstavlja sastav ORATNITZA iz Bugarske koji je ujedinio nespojive pravce: folk, drum and bass, hip hop, dabstep, a sve to uz aboridžinske teme. Ova moćna kombinacija bugarskog folklora i stranih muzičkih stilova učinila ih je poznatim širom cele Evrope i dodala novu vrstu Balkanbita - Bulgarbit!

Iz Španije, 11. jula dolazi sastav SEWARD, „najbolje čuvana tajna Barselone“ koji u pesmama mešaju elemente folka, neujednačene ritmove, semplove, efekte, a od instrumenata čak i bendžo. Njihova zanimljiva muzika nije ostala neprimećena, te su više puta imali zapažene nastupe na festivalu Primavera, kao i na brojnim koncertima.

Oni su glasni, sviraju energični rok i dolaze 11. jula na Fusion! Oni su HATHORS, bend iz Švajcarske koji je dobio ime po egipatskoj boginji Hator, koja predstavlja simbol mira, ali i haosa, kao i muzika ovog sjajnog sastava.

(old_image)

Poslastica poslednjeg dana EXIT festivala dolazi u drugačijoj formi. Ovog puta, posetioci Fusion bine uživaće u konceptu BETWEEN SKY AND EARTH, muzičko-plesnom izvođenju sjajnih umetnika koji su došli iz različitih muzičkih i kulturnih konteksta, a kojima je zajednička jedna stvar – flamenko! Flamenco Nuevo: Između neba i zemlje karakteriše mešavina tradicionalne flamenko muzike i plesa, etno, savremene i eksperimentalne muzike, a umetnici ovog novog projekta do sada su s različitim grupama nastupali u Španiji, Mađarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Norveškoj, Nemačkoj, Japanu...

(old_image)

ULAZNICE
EXIT: 5.990 din
SEA DANCE: 3.390 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din

Studenti i srednjoškolci:
EXIT: 5.490 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 5.990din

SVI PUTEVI VODE NA EXIT: TURISTIČKI PAKETI, KOJI OBUHVATAJU ULAZNICU, PREVOZ I SMEŠTAJ DOSTUPNI PO PROMO CENAMA, VIŠE INFORMACIJA OVDE I OVDE.

Više informacija na ovom linku.

Pogledajte još