Pejpal u Srbiji do kraja 2014?

U ovom trenutku to zavisi, pre svega, od poslovne odluke Pej Pala (PayPal), saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Centralna banka podsaeća da su Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju iz 2012. stvorene pravne pretpostavke za poslovanje Pej Pala u Srbiji i da nije potrebno dodatno menjati taj zakon.

"NBS je nekoliko puta do sada u javnosti i u direktnim kontaktima sa predstavnicima Pej Pala iznosila stav da je uvođenje opcije prijema novca preko stranih institucija elektronskog novca u skladu sa srpskim zakonodavstvom, a očekivanja su da bi uvođenje te opcije za srpske rezidente moglo da se dogodi do kraja 2014. godine", navodi se u saopštenju.

To u ovom trenutku, kako se dodaje, zavisi pre svega od poslovne odluke Pej Pala i vremenskog okvira njene tehničke realizacije.

NBS podseća da je zakonskim izmenama iz 2012. godine omogućeno da rezidenti mogu obavljati platni promet sa inostranstvom i preko strane institucije elektronskog novca, radi plaćanja i naplate po osnovu elektronske kupoprodaje robe i usluga.

Pej Pal je 10. aprila 2013. godine uveo za pravna lica i građane u Srbiji mogućnost obavljanja plaćanja prema inostranstvu (send opcija) radi kupovine robe i usluga, pri čemu je ostavio uvođenje opcije prijema novca (receive opcija) za neku od narednih faza svog razvoja u Srbiji.

Izvor: Akter

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.