Zbog ubistva u Budvi: Uhapšen Beograđanin

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je tužilaštvo donelo rešenje o zadržavanju Delibašića i da će on sutra biti saslušan.

"Saslušanje će biti obavljeno sutra na okolnosti izvršenja krivičnog dela povodom kog su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivično gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal", precizirao je Radisavljević.

Prošle godine crnogorska policija podnela je protiv Miloša Vojnovica (26), Slaviše Novakovica (33) krivicnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovića, a protiv Miloša Delibašića (29) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo pomaganjem.

Delibašić se ranije dovodio u vezi i sa ubistvom rođenog brata Luke Bojovića, Nikole (39) u aprilu prošle godine.

On je u martu izručen Srbiji iz Crne Gore zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo.

Delibašić je uhapšen u Budvi 16. jula. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osuđen na tri meseca zatvora u septembru prošle godine.

Izvor: Akter

Pogledajte još