Od 2015. biće više pretplatničkih brojeva mobilnih telefona nego ljudi

Broj pretplatničkih ugovora raste za sedam procenata iz godine u godinu, a samo u prvom kvartalu ove godine zabeleženo je 120 miliona novih ugovora, navodi se u saopštenju švedske kompanije.

Takođe, broj mobilnih broadband pretplatničkih ugovora će nastaviti da raste i očekuje se da će do kraja 2019. godine biti 7,6 milijardi ugovora.

Za dve godine, broj pretplatničkih ugovora korisnika koji poseduju pametne telefone, biće viši od onih koji poseduju obične mobilne telefone. Već 2019. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika koji poseduju pametne telefone u Evropi nadmašiće broj žitelja na kontinentu.

U prvom kvartalu ove godine, pametni telefoni činili su 65 odsto svih prodatih mobilni telefona. U poređenju sa stanjem danas, do 2019. korisnici pametnih telefona će koristiti gotovo četiri puta više mobilnog saobraćaja na mesečnom nivou.

Isto tako, do 2019. godine očekuje se da će 80 odsto teritorije Evrope biti pokriveno LTE mrežama. Ipak, predviđanja su da će penetracija LTE pretplate u Evropi biti tek oko 30 odsto, dok se u istom periodu u Severnoj Americi očekuje penetracija od 85 odsto, navodi se u saopštenju.

Kompanija Erikson, osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu, posluje u 180 zemalja i zapošljava više od 110.000 ljudi, a više od 40 odsto svetskog protoka mobilnih podataka danas se obavlja putem njenih mre. U 2013. godini, Erikson koji je registrovan na berzama NASDAQ OMX Stokholm i NASDAQ Njujork, ostvarila je prihod od 227,4 milijarde švedskih kruna (34,9 milijardi dolara).

Izvor: B92

Pogledajte još