Đoković prvi nosilac na Vimbldonu

Danas je potvrđeno da će drugi teniser sveta Novak Đoković biti postavljan za prvog nosioca na Vimbldonu što su mu doneli rezultati iz prethodne dve sezone na turnirima na travi.

Đoković je tako ostavio iza sebe Rafaela Nadala (2), prošlosezonskog osvajača Vimbldona Endija Mareja (3), Rodžera Federera (4), Stanislasa Vavrinku (5), a među prvih deset nosilaca nalaze se još Tomaš Berdih, David Ferer, Miloš Raonić, Džon Izner i Kei Nišikori.

Ovakva postavka nosilaca svedoči da duel Rafaela Nadala i Novaka Đokovića nećemo imati prilike da gledamo pre finala ali bi zato prošlosezonski finalisti mogli da ukrste koplja u polufinalu.

Kada je u pitanju ženska singl konkurencija, Srbija ima dve nositeljke na Vimbldonu, Jelenu Janković i Anu Ivanović.

Jelena Janković postavljena je za sedmu, dok je Ana Ivanović imenovana za jedanaestu nositeljku. Očekivano, za prvu nositeljku postavljena je Serena Vilijams a iza nje su Na Li (2), Simona Halep (3), Agnješka Radvanjska (4) i Marija Šarapova (5).

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor imenovani su za četvrte nositelje u konkurenciji dublova.

Žreb je zakazan za petak kada će srpski predstavnici na Vimbldonu saznati imena rivala na startu turnira ali i potencijalne protivnike u kasnijoj fazi takmičenja.

Izvor: sportske.net

Pogledajte još