Prve fotke sa snimanja filma Seks i grad 2

Samo dan nakon početka snimanja filma "Seks i grad 2" (Sex and the City 2), do Internet-carstva (bloga Faded Youth Blog i sajta Famepictures.com) došle su i prve fotografije sa seta na ulicama Njujorka! Da li su godine učinile svoje devojkama na vrtoglavim Džimi Ču-štiklama? Videćemo… 

Dan kome su se mnogi radovali, ali zbog koga su neki i strepeli (ipak, možda su serija i jedan film dovoljni u ovom slučaju?) došao je. Na ulicama Njujorka, 1. septembra je u popodnevnim časovima počelo snimanje drugog dela filma, koji je, kao i prvi deo, nastao na osnovu svetski uspešne serije u produkciji HBO-a. 

Uprkos garderobi i frizuri retro-osamdesete, glumica koja je svetsku slavu dostigla upravo zahvaljujući ovoj seriji – Sara Džesika Parker, na set je došla u odličnom raspoloženju. 

Četrdesetčetvorogodišnja glumica, koju neretko nazivaju modnom ikonom, našla se u pravom modnom flešbeku snimivši prve kadrove u “starkama”, majici sa golim ramenima, svetlom džinsu, sa kosom koja je (nadajmo se) preživela težak mini-val. Pretpostavljamo da je u pitanju scena podsećanja na dolazak Keri Bredšo u Njujork, jer je ona na "scenu" stupila baš negde osamdesetih. Ili se možda radi o nekom omažu modi toga doba?! Moraćemo da sačekamo da bismo otkrili o čemu se zapravo radi...

Nakon scene na ulici, filmska ekipa se seli u jednu poslovnu zgradu koja će, kako javljaju “obavešteni izvori” sa Interneta, predstavljati kancelarije muža Keri Bredšo – Gospodina Zverke. Međutim, fanovima serije, koji uvek budno prate ekipu ove serije/filma, ipak neće biti omogućeno da uđu u poslovnu zgradu i vide šta je obukla/obula Keri. Tako da će, kako je svoje zaposlene obavestila kompanija “Hogan & Hartson” u čijim prostorijama će se snimanje odvijati, “upoznavanje sa zvezdama i autograme eventualno moći da dobiju samo zaposleni, ali i to se ne može garantovati”

U drugi deo filma se pored Sare Džesike Parker (Keri Bredšo) i Krisa Nota (Gospodin Zverka), vraćaju i ostale dame: Kim Katral (Samanta Džouns), Sintija Nikson (Miranda Hobs) i Kristin Dejvis (Šarlot Jork). Za scenario i režiju je zadužen Majkl Patrik King, bez čijih produkcijskih talenata ne bi bilo ni serije, a ni prethodnog filma. Takođe, jedan od tri producenta je i Sara Džesika Parker, koja je zajedno sa suprugom Metjuom Broderikom nedavno postala roditelj blizanakinja. Dve devojčice je rodila surogat majka.

(old_image)Iako je sasvim legitimno pitanje “šta se može novo smisliti”, sledeće brojke su svakako argumenti odluke producenata da na njujorške ulice vrate popularne (sada nešto starije) četiri dame sa ljubavnim problemima: filmski nastavak serije pokazao se kao izuzetan boks ofis hit sa otvaranjem od čak 57 milliona dolara, van SAD je zaradio čitavih 260 milliona, dok je ukupna svetska zarada ovog filma iznosila 412.6 milliona dolara

Američka premijera filma, koji će, da bi imao smisla morati baš da iznenadi scenariom (pominje se da će se priča plesti oko Kerine želje da postane majka), planirana je za 28. maj sledeće godine. A do tada će mnogi paparaci (angažovani od strane producenata ili ne, jer je malo šta slučajno u tako moćnim produkcijama) juriti Keri, Samantu, Mirandu i Šarlot, samo kako bi na Internet stigle sveže fotografije jednog od bezbroj stajlinga koje će ove modne dive prošetati. 

Na kraju, nekoliko suštinskih pitanja: Kako vam se čini Keri danas, jedanaest godina nakon premijere prve epizode serije “Seks i grad”? Mnogo toga se izmenilo, zar ne? Hajde, sačekajmo film, pa ćemo videti koliko je sve imalo smisla… Reč fanova serije će ipak biti poslednja. 

Ostale fotografije sa njujorškog seta filma "Seks i grad 2" pogledajte u našoj Galeriji!

Katarina Milovanović

Pogledajte još