PRAVILA DIVLJINE: Kako nas životinje uče da pronađemo idealnog partnera

1. Budite izbirljivi
Guske su izbirljive životinje. Proći će dosta vremena i izbirljivih pokušaja dok ne nađu jednu, onu pravu gusku.

2. Budite iskreni i prirodni
Iskrenost je ključna kada tražite srodnu dušu. Možete da stvarate sliku o sebi kao o savršenoj osobi na društvenim mrežama, ali istina uvek izađe na videlo. Zaboravite na fotošopiranje fotografija i slične “bezazlene laži”. Budite, poput životinja, sasvim prirodni prema partneru ili potencijalnom partneru.

3. Sagledajte stvari iz prave perspektive
Ljubav na prvi pogled” je zapravo ljubav na “prvi miris”. Naučnici kažu da smo “kreirani” da osetimo neposrednu privlačnost prema nekome. Ova snažna hemijska reakcija u našem mozgu i telu zapravo je signal da je ta osoba s kojom smo duboko povezani ona prava. Istraživanja pokazuju da imamo urođenu sposobnost da dekodiramo hemijski i genetski potpis potencijalnog savršenog partnera putem feromona.

4. Jasno pokažite da vam se sviđa
Životinje daju jasan signal kada otkriju pripadnika svoje vrste s kojim žele da budu. Traženje partnera zahteva vreme, energiju... Ako ne postoji jak interes, životinja će brzo produžiti dalje, neće “gubiti vreme” samo zato jer nema drugih udvarača.

5. Vaša dela govore više od reči
Koliko ste puta čuli “lovačke priče”? Petlovi su životinje koje vole da se šepure i glasno kukuriču kako bi objavili da su “našli hranu”, ali kada kokoška dođe da vidi šta to petao radi – razočaraće se. Petlovi često preteruju, a koke ostaju razočarane. Isto je i sa ljudima.

Večernji list.hr

Pogledajte još