SATANISTIČKI OBREDI: Ispovest o ritualnom silovanju, ubistvima, inicijaciji i crnim misama

Mladić iz Zagreba, koji ne želi da otkriva svoj identitet, tvrdi da je tri meseca bio član sekte i priča o svojim iskustvima, ritualnom silovanju, ubistvima, inicijaciji i crnim misama.

Njegova priča izašla je na videlo, kada se majka jednog nestalog mladića obratila za pomoć ekipi TV emisije “Provjereno”, nakon što je digla ruke od policijske istrage.

Natan Mirković (18), učenik srednje grafičke škole, nestao je krajem februara, a na njegovom računaru pronađene su satanističke molitve. Signal mobilnog telefona poslednji put je lociran u napuštenoj kapeli, a njegova devojka svedočila je o Natanovim obredima inicijacije u sektu.

Neimenovani mladić tvrdi da je tri meseca bio član satanističke sekte koja se povezuje s Natanovim nestankom.

- Govorio sam da idem na kafu ili trening, a onda bih otišao na crnu misu – izjavio je mladić i dodao da je na rituale na zagrebačka groblja išao dvaput nedeljno.

(old_image)

Obred krštenja bio im je žiletom urezan pentagram na dlanu. Na crnim misama bilo je puno maloletnika koje su zavodili obećanjima o raznim moćima, a upravo zbog njihovih srednjoškolskih godina nalazili su se u ranim večernjim časovima.

- Ako je neke bilo strah, ponudili bi im džoint da se opuste – tvrdi mladić.

Ali stručnjaci, među kojima je i psiholog Nebojša Buđanovac, tvrde da nije reč o sektama, već o dobro organizovanom kriminalu gde su tinejdžeri obične marionete.

- Oni nisu dobili potpunu informaciju šta se od njih očekuje kada uđu u sektu, nego su primamljeni određenim pričama, tajnim sastancima itd, što je, naravno, tinejdžere privuklo. A onda su se doveli u situaciju da preprodaju drogu, učestvuju u orgijama i slično –
tvrdi Buđanovac.

izvor: Telegraf

Pogledajte još