Kafe klub

Restoran “Kafe klub” se nalazi u Slovenskoj ulici, broj 2. Ovo je bučan deo grada, sa gomilom užurbanih ljudi, mnogo automobila, gde se zvuk sirena nervoznih vozača čuje svaki čas. Kada zakročite u baštu restorana kročili ste u jedan potpuno drugačiji svet. Zaštićena od gradske vreve, obojena u vesele žute tonove, pravo je mesto za predah uz kaficu.

Ukoliko dolazite iz pravca Novog Beograda, ne možete ga promašiti, nalazi se odmah iza autobuske stanice na Autokomandi. Ako dolazite iz centra grada, kod Karađorđevog parka, pređite ulicu i naići ćete na stepenište koje će vas odvesti direktno u restoran.

Unutrašnjost restorana krasi luksuzan enterijer, u kom preovladavaju braon i oker tonovi. Stolice od kovanog gvožđa daju notu elegancije celom prostoru. Donji deo restorana je predviđen za pušače i podeljen je na šank, separe deo i manju salu za ručavanje. Nepušačima je namenjena galerija ili deo restorana za VIP, koji odiše posebnom toplinom, jer je ispunjen dnevnom svetlošću, koju u večernjim satima smenjuju romanitične svetiljke. Iz njega izlazite na treći nivo – bašticu koja prima oko 20 gostiju.

Kuhinja u restoranu je italijanska, tako da se na meniju nalaze raznovrsne salate, kalcone, paste, pizze. Ono što vam preporučuju da obavezno probate su sva jela sa prefiskom United: salatu, pastu ili pizzu.
Cene pasti se kreću od 430 do 580 dinara, koliko je united pasta koja se priprema sa piletinom, pečurkama i začinskim biljem. Pripremaju i bolonjeze, karbonare, quatro formaggi….

Pizze su hrskave, sa tankom podlogom i bogatim nadevima i zadovoljiće ukuse i najprobrljivijih ljubitelja ovog specijaliteta. Margarita, vesuvio, fungi, napolitana, frutti di mare, samo su deo ove bogate ponude. Naskuplja je pizza sa plodovima mora i košta 630 dinara. 

Kalcone služe u kombinaciji sa šunkom, kačkavaljem, suvim vratom, šampinjonima, pavlakom i maslinama. Pripremaju i porciju za dve osobe, po ceni od 860 dinara.

“Cheef salatu” preporučuju onima koji vole laganije obroke. Priprema se od zelene salate, susama, piletine, šunke i specijalnog dresinga. Cena joj je 480 dinara.

Prave 13 vrsta slatkih palačinki u najraznovrsnijim kombinacijama. Uz svaku serviraju sladoled. Cene su im od 300 do 370 dinara.

U vinskoj karti preovladavaju vina naših vinarija, a koktela ima u mnogo kombinacija, tako da će te sigurno pronaći ono što odogovara vašem ukusu. 

Tekst: Marija Milenković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još