ISTINA ĆE MNOGE ŠOKIRATI: Top 14 najvećih zabluda o seksu

Mit: Seks je bolji kad si mlad
Istina: Većina seksualno aktivnih osoba starijih od 40 godina tvrdi da je vođenje ljubavi lepše kako vreme odmiče. Nema jurnjave za orgazmima, ali ima više senzualnosti, kreativnosti i emotivne povezanosti sa partnerkom, što seks čini boljim nego u mladosti.

Mit: Kondomi uništavaju strast
Istina: Dobro odabrana veličina kondoma neće delovati poput protivpožarnog aparata u krevetu. Muškarcima je mrsko da stavljaju kondom, jer ne odaberu adekvatnu veličinu, pa zbog toga svaljuju svu krivicu na ovu vrstu zaštite.

Mit: Klitoris je nevažan
Istina: I te kako je važan, ako želite da vaša partnerka doživi orgazam! Istraživanja su pokazala da 75 odsto žena nikada ne doživi vrhunac bez direktne stimulacije klitorisa.

Mit: Muškarcima vernost nije u genima, a ženama jeste
Istina:
Ni muškarci ni žene nisu monogamni po prirodi. Žene su naučene da ograniče svoju seksualnu privlčanost prema jednom muškarcu (dobro, nisu baš sve, ali većina jeste), dok muškarac “nije muško” ako “ne švrlja sa strane”. Nema to veze sa biologijom, već sa mentalitetom i uvrnutim društveno-prihvatljivim pravilima ponašanja.

Mit: Žene manje žele seks od muškaraca
Istina:
Ne! Na radost muškaraca, ovo je samo jedna u nizu zabluda.

Mit: Ejakulacija je znak muškarčevog zadovoljstva
Istina:
Nije uvek. Muškarci uživaju tokom seksa i mogu da dostignu vrhunac i bez ovakve završnice.

Mit: Erekcija je znak uživanja
Istina:
Može da bude, ali ne mora da znači. Nedavno sprovedena istraživanja su pokazala da muškarci uživaju u predigri više nego žene, a predigra ne zahteva erekciju.

Mit: Što veći penis, to bolji seks
Istina:
Što veštiji ljubavnik, to bolji seks!

Mit: Brakovi pucaju zbog preljube
Istina:
... Ali samo ako prevarena strana sazna da je prevarena! Razvodi su češći zbog svakodnevnih nesuglasica, “vanbračni izleti” mogu da vrate strast ako preljubnik ne ode predaleko...

Mit: Seks je bolji kad ste bliskiji
Istina:
Žene varaju kad im muškarac postane dosadan i kad počne da ga posmatra kao brata ili najboljeg druga. Muškarci varaju iz dosade i kad žena prestane da im bude zanimljiva jer znaju sve o njoj. Bliskost je super, ali pazite da ne pređe u rodbinski odnos.

Mit: Manje od 10 odsto žena oseća bol tokom seksa
Istina:
Čak trećina žena oseća bol za vreme vođenja ljubavi, pogotovo ako je ono malo grublje i agresivnije.

Mit: Ako žena ne doživi vrhunac – ona je frigidna
Istina:
Svaka žena je planeta za sebe. Neka će doživeti više vrhunaca odjednom, a drugoj će biti potrebno više vremena da se opusti i prepusti seksualnom uživanju, pa će orgazam doživeti tek iz desetog puta.

Mit: Svaki muškarac može da kontroliše ejakulaciju
Istina:
Neki mogu, a neki ne mogu. Problem prerane ejakulacije može da bude uspešno izlečen.

Mit: Žene žele muškarca koji će ih svaki put dovesti do vrhunca
Istina:
Žene žele muškarce pored kojih će se osećati poželjno i privlačno. Žene žele da osete strast, ljubav i privrženost. Orgazam nije uvek na vrhu liste prioriteta.

Menshealth.com/Nadlanu

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.