Štrajk advokata odložio suđenje Miškoviću

Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i jos desetorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća, koje je trebalo da se nastavi danas, odloženo je na neodređeno vreme zbog štrajka beogradskih advokata, a zbog letnjih odmora neće ni biti zakazano pre septembra.

Prvi čovek "Delte" kao i svi ostali optuženi došli su u Specijalni sud u Beogradu, ali su njihovi branioci izostali, pa je sudija Vladimir Vučinić suđenje odložio.

Sudija je naveo da će advokati i ostali biti pisanim putem obavešteni o nastavku suđenja, kao i da to neće biti pre septembra zbog letnje pauze u radu suda.

Osim Miškoviću u ovom procesu se sudi i njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih.

Mišković stariji je položio jemstvo od 12 miliona evra u kešu u zamenu za pritvor, a njegov sin Marko je založio nekretnine vredne 3.2 miliona evra za odbranu sa slobode.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Izvor: B92

Pogledajte još