Pol Anderson snima novu verziju Tri musketara

LOS ANĐELES, 2. septembra 2009. (Beta) - Britanski režiser Pol Anderson snimiće novu verziju klasične priče "Tri musketara", u trodimenzionalnoj tehnici, objavljuje Holivud riporter.

Režiser poznat po serijalu "Pritajeno zlo" i filmu "Osmi putnik protiv Predatora", biće i jedan od producenata filma. Priča Aleksandra Dime iz 1844. govori o d'Artanjanu, mladiću koji napušta dom kako bi postao jedan od musketara koji štite francuskog kralja. Usput se sprijateljuje sa trojicom najboljih boraca, Atosom, Partosom i Aramisom, čiji je moto "Svi za jednog, jedan za sve!".

Anderson je napisao scenario sa Endruom Dejvisom, koji je radio na filmovima "Dnevnik Bridžet Džons" i "Panamski krojač". Snimanje će početi sledeće godine, a film će u bioskope stići 2011. Prva verzija "Tri musketara" datira još iz 1903. Među poznatijim filmskim adaptacijama su ona iz 1948, sa Džinom Kelijem, Lanom Tarner i Vinsentom Prajsom, i film Ričarda Lestera iz 1973. sa Majklom Jorkom, Ričardom Čejmberlenom, Oliverom Ridom, Rakel Velč i Fej Danavej. Dizni je 1993. snimio novu verziju, sa Čarlijem Šinom, Kiferom Saderlendom i Krisom O'Donelom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.