Novi gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić iz Nove Srbije

Izabran je na predlog Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) posle ostavke doskorašnjeg gradonačelnika iz redova naprednjaka Dragana Jovanovića, podnete 3.juna iz kako je naveo, zdravstvenih razloga.

Na današnjoj skupštinskom zasedanju, za zamenika gradonačelnika Kraljeva izabran je Milun Jovanović iz koalicije SPS-PUPS-JS, koji je obavljao ovu funkciju i tokom mandata bivšeg gradonačelnika, Dragana Jovanovića, kao i jedonaestočlano Gradsko veće u novom sazivu.

Izboru novog gradonačelnika Kraljeva, prethodila je neopoziva ostavka predsednika kraljevačkog gradskog odbora SNS-a Zorana Bojanića podneta 17. juna, koji je medijima tada kazao da je predlog za izbor Tomislava Ilića, podržan od strane predsedništva stranke u Beogradu, naišao na negodovanje u Gradskom odboru u Kraljevu.

Novi gradonačelnik Kraljeva, Tomislav Ilić, rođen je 25. septembra 1960. godine u Pančevu, diplomirani je biolog zaposlen u Zavodu za javno zdravlje, kao dugogodišnji član Nove Srbije u skupštini grada bio je odbornik, šef odborničke grupe, kao i predsednik gradske skupštine.
Oženjen je i otac je jednog deteta.

Izvor: Alo

Pogledajte još