Pozadina samoubistva devojčice: Anđelu je ubilo šikaniranje vršnjaka

Kaže, veliki deo tih uvredljivih poruka je i ostao u Anđelinom telefonu.

"Na osnovu poruka iz njenog mobilnog telefona i po izjavama dece, vidi se da su Anđelu drugarice i drugovi bojkotovali ignorisanjem i verbalnim napadima. Govorili su joj da je bolje da se ubije nego da dozvoli da se raširi priča o nekakvoj fantomskoj fotografiji. Iz poslednjih SMS-ova vidi se koga ćerka krivi za sve, da joj više ništa nije važno, a na kraju za sebe kaže da je našla rešenje", priča majka i dodaje da su u poslednjim porukama drugovi naglasili da ne žele s njom da idu na malu maturu.

Majka Marina priznaje da je Anđela imala problema u školi sa vršnjacima.

"Početkom školske godine razbila je mobilni telefon. Tada sam odlučila da s njom odem kod školskog psihologa. Od njega sam saznala da mu je ispričala da je drugarice mrze. Tada je s njom poradio na Anđelinom samopouzdanju i lepo je to prihvatila", seća se Marina Stefanović.

U tom traganju za istinom majka kaže da je progovorila o smrti ćerke zbog odnosa koji prema samoubistvu imaju u Vrnjačkoj Banji, ali i zbog Anđelinih dojučerašnjih drugova, drugarica, nastavnica i roditelja dece.

"Samo dvadesetak dana nakon Anđeline smrti, i pored nedvosmislenih činjenica da je moja ćerka žrtva mobinga dece u osnovnoj školi 'Popinski borci', proslavljeno je matursko veče i to bez ikakve griže savesti direktora škole, nastavnika, psihologa, roditelja. To je kap koja je prelila prepunu čašu žuči", govori Marina.

Ipak, majka kaže da je jedini krivac za tragediju:

"Radom sam se izborila za novac, ali nažalost nije bilo slobodnog vremena koje bih posvetila njenom vaspitanju. Trebalo je više vremena da posvetim njoj, da pratim njeno ponašanje preko društvenih mreža, preko nastavnika, prijatelja, poznanika."

Direktorka OŠ "Popinski borci" Slavica Živković nije želela da komentariše ovaj događaj, govoreći da nisu bili upoznati sa bilo kakvim nasiljem.

"Nemamo saznanja da je bilo vršnjačkog nasilja i da je Anđela bila žrtva toga"
, kratko kaže direktorka.

Izvor: Blic

Pogledajte još