Za četvrtak, 3. septembar 2009.

BEOGRAD, 3. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili Zakonu o informisanju, ispitivanju imovine stečene kriminalom i hapšenju načelnika u Kliničkom centru Srbije.

ALO - List piše o obećanjima ministra za infrastrukturu da bez tendera splitskoj firmi da posao izgradnje puta od Čačka do Crne Gore "Mrkonjić daje Hrvatima 1,3 milijarde evra", o zločinu u porodici "Otac joj srce pomerio batinama".

BLIC - Pod naslovom "Oduzimanje imovine Kariću, Bojiću i Amsterdamu" list piše da srpsko tužilaštvo ispituje bogatstvo 384 osoba. Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić kaže u intervjuu: "Vlada je na testu, otpuštanja ili veći porez". O hapšenju lekara u "Načelnik u Kliničkom centru uhapšen zbog mita". O nastupu srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu SAD u "Sjaj Jelene, tuga Ane".

BORBA - List tvrdi "Vlada nema platformu za dogovor sa MMF-om", Naslov "Vuk Jeremić se pravi da ne zna za posao sa agencijom Milana Petrovića" o tome kako se ministar inostranih poslova pravi da ne zna ništa o milionskom lobi poslu sa čikaškom firmom. Tekst sa US Open-a Ana Ivanović "Poraz mnogo boli, ali vratiću se".

VEČERNJE NOVOSTI - O napretku u potrazi za grobom generala kraljevske vojske Dragoljuba Mihailovića u "Nađen Dražin grob na Adi!". O stanju na tržištu nekretnina u "Stanovima manja cena". Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže u intervjuu: "Podele u narodu polako padaju".

GLAS - Tekst o inicijativi lista "Legalizacija na kredit", o hapšenju načelnka hirurške klinike "Hirurg uhapšen zbog primanja mita. "Kako da naplatite besplatne akcije".

DANAS - Povodom usvajanja Zakona o javnom informisanju potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić kaže: "SPS neprincipijelan", dok zamenik predsednika Srpske narodne stranke Aleksandar Vučić kaže: "Dikatura znači kraj vlasti". O odnosima Srbije i Libije u "Tadić i Lilić grade partnerstvo s Gadafijem". Pod naslovom "Prevremene penzije preteško breme" list piše da je reforma penzijskog sistema jedno od ključnih obećanja Srbije datih MMF-u. Dominira i najava izveštaja sa koncerta Leonarda Koena, kultnog kanadskog muzičara.

KURIR - O Zakonu o informisanju naslov "Neustavno" navodi da stručnjaci tvrde da su bar tri odredbe tog Zakona protivne Ustavu Srbije. Dragan Marković Palma "Razočarao me Krkobabić".

POLITIKA - U "Zakon o informisanju na ustavnom iskušenju" o kontoverzama koje prate usvajanje tog zakona. O ceni potrošačke korpe u Srbiji u "Vrtić najskuplji u Kragujevcu, najjeftiniji u Jagodini". O kontroli gradnje u Beogradu u "Gradonačelnik Beograda kontroliše gradilišta".

PRES - U "'Đubretar' na tajnom računu krio milion evra!" list piše da je počeo "veliki lov na mafijaške pare". Povodom poraza srpske teniserke na Otvorenom prvenstvu SAD u "Ana Ivanović: Povlačim se iz tenisa". O korupciji u zdravstvu u "Uhapšen hirurg zbog 300 evra mita". Džajiću uzimaju imovinu.

PREGLED - "Dinkić - Recesija na izmaku", EU povećava podršku MMF-u na 125 milijardi evra neki su od tekstova na naslovnoj strani.

Pogledajte još