Dobro raspoloženje u taboru ''Orlova''

Fudbalsaka reprezentacija Srbije okupila se u SC Kovilovo, gde se priprema za dolazeći kvalifikacioni meč za SP, protiv Francuske. Svi okupljeni igrači zrače optimizmom, ali su ujedno i svesni da je sudbina odlaska na šampionat sada samo u njihovim rukama.

Selektor Radomir Antić kaže da veruje u svoj tim i da utakmici prilazi bez ikakvih kalkulacija:

- Imamo kvalitetnu reprezentaciju, sa velikim iskustvom i talentom. Činjenice su da smo dobrim rezultatima došli u situaciju da sve zavisi od nas, a ja imam maksimalno poverenje u tim. Svestan sam činjenice da je protivnik veliki, a naše zajedničko druženje i pripreme biće usmereni da se posvetimo svakom detalju, pošto zbog individualnog kvaliteta to možemo da uradimo kako treba.

Kakvo je raspoloženje među igračima?

- Svi su došli nasmejani, nakon sjajnog vikenda u klubovima. Nemanja se vratio posle povrede, a Deki je odlične letnje igre sada začinio i golom u klubu. Samo je dokazao da je pravi kapiten. Zadovoljan sam zdravstvenim biltenom i za sada je sve idealno pred jedan ovako važan meč.

Da li neka taktika, u smislu rezultata, već postoji?

- Nikada do sada se nismo bavili kalkulacijama, tako da nećemo ni u ovoj utakmici. Gledaćemo meč sa Rumunima, ali ni to neće promeniti prethodno izneti stav, kakav god rezultata da bude. Njihova fudbalska tradicija biće samo dodatni motiv za nas.

U javnosti vlada velika euforija pred utakmicu, kako to komentarišete?

- Podrška naroda se oseća na svakom koraku. Nikada do sada nismo bežali od odgovornosti, tako da nećemo ni sada. Na teren će izaći 11 najbolje spremnih u tom trenutku, a svako od njih biće motivisan da pobedi velikog rivala - rekao je slektor Antić.

Zanimljiv uvod u meč dao je Zoran Tošić, koji u Mančesteru igra sa francuskim reprezentativcem Patrisom Evrom, koji je nakon pobede našeg tima protiv Južne Afrike od 3:1 želeo da sazna neke detalje o Srbiji. Podsećamo, Tošić je na tom meču postigao dva gola.

- Pričali smo posle utakmice sa Južnom Afrikom i rekao mi je da ni slučajno ne ulazim u igru. Nemanja je takođe učestvovao u priči i bilo je dosta tema oko utakmice. Oni sada nemaju izbora i moraju da idu na pobedu, prvo na utakmici sa Rumunijom, a onda i sa nama. Za nas je svakako olakšavajuće to što igramo jednu utakmicu, a oni dve. Takođe, mislim da će morati da igraju u najjačem sastavu i bez kalkulacije. Spremni su, to je sigurno, ali i mi smo. Imamo puno samopouzdanja i spremno dočekujemo meč - rekao je Tošić.

Iskustvo iz Francuske nosi i Milan Jovanović, sada prvotimac Standarda iz Liježa:

- Sigurno su jako motivisani za meč i pokušavaju veštački da naprave u Francuskoj neku tenziju. Cilj im je da stvore pozitivan pritisak kod igrača, a slali su i novinare u Belgiju da urade sa mnom intervju i da čuju kakva su naša očekivanja. Kao i uvek, ja sam im prepustio ulogu favorita, pričao sam u superlativu o njihovim pojedincima, a ono što mislim je da ćemo mi pobediti. To je vrlo jednostavno - zaključio je Jovanović.

Meč Srbija-Francuska igra se 9. septembra od 21.00 na "Marakani". Četiri dana ranije Francuzi igraju sa Rumunijom u gostima. Nama posle Francuske preostaju dueli sa Rumunijom, kod kuće, 10. oktobra i gostovanje u Litvaniji, četiri dana kasnije.

Katarina Stojković

Pogledajte još