Evo 5 trikova sa kojima ćete preko noći izgledati mršavije!

Za ovo je najčešće kriv vaš sistem za varenje. Donosimo 5 trikova uz pomoć kojih ćete se preko noći osećati mršavije!

1. Početak dana

Osećaj tromosti i pospanosti sa kakvim se budimo ima i vaše telo i zato dan treba započeti sa ukusnim žitaricama. Pomešajte jogurt, probiotik ili mlko sa pahuljicama napravljenim od celih žitarica ili posegnite za fantastičnom musli kombinacijom žitarica i suvog voća. Ovakav doručak je prepun vlakana i minerala koji će razbuditi vaš metabolizam i ubrzati varenje.

2. Povrće

Iako je sveže neobrađeno povrće vrlo zdravo ono može da izazove nadutost. Omiljene namirnice kao što su šargarepa, praziluk, paprika, kupus... umesto kao svežu salatu bolje pripremite blanširane ili kratko prodinstane. Tako pripremljeno povrće neće izgubiti nutritivne vrednosti, biće bogatijeg ukusa i telo će ga lakše svariti.

3. Začini

Želite li da preko noći ostanete bez stomaka na kratko zaboravite na ljute začine. Crni biber, ljute papričice i sosove od kojih vam se crvene oči zamenite sa meditaranskim začinima kao što su bosiljak, ruzmarin, origano i menta. Ljuti začini izazivaju pojačano lučenje želudačne kiseline što može da iziritira želudac, ali i creva i da izazove nadutost.

4. Hidratacija

Neki će da pomisle kako ispijanje velikih količina vode puni stomak i samim tim ga povećava, ali voda je vaš najbolji prijatelj. Telo koje je hidratizovano radi bolje i brže, a to se odnosi i na varenje. U čašu vode dodajte vrlo malo narendanog đumbira što će dodatno da razbudi vaš sistem za varenje.

5. Veštački zaslađivači

Veštački zaslađivači kao što su sorbitol, ksilitol ili mannitol koji se nalaze u piću, gumama za žvakanje i kolačima možda jesu zdraviji od rafiniranog šećera, ali se zato teško vare i takođe izazivaju nadutost. Želite li da zasladite neki napitak bolje posegnite za kašičicom meda, sirupa agave ili kokosovog šećera.

Izvor: zadovoljna

Pogledajte još