ONE ŽELE DA VI OVO ZNATE: Top 5 stvari koje su joj najvažnije u seksu!

1. Nesigurnost u fizički izgled
Manjak samopouzdanja direktno utiče na seksualno zadovoljstvo. Sigurno ste čuli da žena ne može da se opusti jer razmišlja o svojim fizičkim manama i opterećuje se da ste ih vi primetili. Bez obzira što mislite da je vaša partnerka prelepa i nije vam jasno zašto brine zbog sitnica, morate to i da joj kažete. Nekad su samo jedna ili dve rečenice dovoljne da joj podignete samopouzdanje i libido, piše Tportal.hr.

2. Orgazam nije uvek najvažniji
Istraživanje u kom je učestvovalo 15.000 ljudi pokazalo je da muškarci tri puta češće doživljavaju orgazam prilikom prvog seksa nego žene. Dakle, ne opterećujte se ako orgazam izostane prvi put, neće vam uzeti za zlo.
Istina će mnoge iznenaditi: Top 14 najvećih zabluda o seksu!

3. Ćutanje nije uvek zlata vredno

Kod prvih intimnosti muškarci će često pomisliti da je partnerki odlično u krevetu ako ništa ne govori, ali to nije istina. Žene strahuju da ćete ih, ako odmah samoinicijativno kažu šta želite da im radite, okarakterisati kao promiskuitetne. Stručnjaci za muško-ženske odnose savetuju da osluškujete svoju intuiciju, da pratite govor njenog tela i pitate je šta želi.

4. Budite strpljivi
U proseku, muškarcima je potrebno od sedam do 14 minuta da dožive orgazam, a ženama i do 20 minuta. Imajte to u vidu.
Pročitajte još i top 9 načina da vam ovo leto bude puno nezaboravnog seksa!

5. Šta nju zaista pali?
Zbog više raznih pritisaka koje žene osećaju kada se pomene reč “orgazam”, on je ponekad jednostavno nemoguć. Žene često brinu da li će opteretiti partnera da nije dovoljno dobar ako ne dožive orgazam i uništiti atmosferu. S druge strane, muškarac se plaši da će se žena osećati loše ako ne doživi orgazam i da će njega kriviti za to. Uprkos ovom uvreženom mišljenju, naučna istraživanja su pokazala da se radi o vrlo indiviudalnom pogledu na seks. Naime, mnoge žene ne vide ništa loše u tome da ne dožive orgazam svaki put, dokle god su s osobom do koje im je stalo i dobro se zabavljaju.

Pogledajte još