“Pukla“ sezona na rekama

Iako poplava na dunovaskom i savskm keju nije bilo posetioci izbegavaju reku, svadbe i proslave na vodi se otkazuju, a turisti zaobilaze ovaj deo grada, pa sve ukazuje da će sezona na beogradskim vodama potpuno propasti. Ugostitelji se hvataju za glavu, je im je dnevni Pazar više nego prepolovljen.

U jahting klubu “Kej "radi se na obnovi brodova za krstarenje i okoline koju je uništila voda koja je nadolazila prethodnog meseca, iako gostiju i zainteresovanih za krstarenja i nema kao ranijih godina.

”Za vreme vanredne sutuacije bio nam je zabranjen rad i ugašena struja”, ispričala je za “Novosti” Marija Mitrović iz “Keja.”

“Stavili smo katanac na 15 dana i zbog toga mnogo izgubili. Presudna je bila bezbednost, a strah nadležnih je bio potpuno opravdan. Ipak, vodostaj Dunava nije bio kritičan. Voda se povukla, a gosti i dalje nisu dolazili”, kaže ona.

Prema njenim rečima posetiocu su odustali i od klasičnih krstarenja Beogradom, koja su prethodnih godina bila jako popularna.

”Prošle godine smo u ovo vreme vodili do 20 ljudi na dan oko prestonice. Sada je uspeh ako dođe 50 gostiju dnevno. I turisti su prestali da dolaze”, kaže za “Novosti” Marija

Novosti.rs

Pogledajte još