Odluka doneta: SNS ne želi da postavlja stranačke ljude

Joksimovićeva je rekla da je država na osnovu jasnih argumenata i saznanja donela odluku o smenama u policiji. Dodala je da smatra da je to dobar signal da država radi svoj posao u svakoj oblasti.

Kaže da je sistem bezbednosti važan, poručuje da se mora ući u reformu policije, a koja je i deo evropskih integracija i dodaje da je vreme da taj proces počne.

Kako je navela, policija jeste dobar servis građana, to se i pokazalo u prethodnom peiodu, a reforma ne znači da čitav sistem ne valja i da niko u policiji ne valja, već da sistem treba da radi i bude na usluzi građanima, bez obzira ko se na kojem mestu bude nalazio.

Joksimovićeva je ponovila da se "reforma ne sprovodi da bi se postavljali partijski ljudi i istakla da sistem bezbednosti mora i treba da pruži uverenje građanima da su im zagarantovana prava, da su oni i njihova deca sigurni na ulici, da su bezbedni". Istakla je da je veoma važan proces sanacije i obnove zemlje posle poplava i podsetila da je formirana Kancelarija za obnovu, koja uz sve ostale državne organe, preduzima brojne mere i aktivnosti u nalaženju i raspodeli sredstava, kako bi se život u poplavljenim područjima vratio u normalu.

Podsetila je i da je u proceduri zakon o obnovi koji će uskoro stići u skupštinu i istakla da je on potreban zbog ubrzanja procedure kako bi se što pre ušlo u obnovu kuća, objekata.

Joksimovićeva kaže i da se znaju tačni kriterijumi obnove kao i da će sve biti urađeno na transparentan način kako se i na koji način sredstva koriste.

SNS.jpg
Navela je da je i pored toga što su katastrofalne poplave zadesila našu zemlju, nastavljaju ekonomske i političke i ukupne društvene reforme, kao i proces evropskih integracija.

"Uređeni mehanizmi i procedure i sistem koji će funkcionisati nezavisno od pukih političkih promena dugoročni je cilj naše zemlje i naše vlade", rekla je Joksimovićeva, koja je podvukla da će SNS uraditi sve kako bi "institucije imale vlast" i da budu deo "našeg života koji je siguran, izvestan, i garantuje građanima izvesnost u njihovim pravima".

Kako je navela, na današnjoj sednici nije bilo reči o verodostojnosti doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića, ali je napomenula da je za nju veoma indikativno to što je cela priča (o plagijatu) počela u trenutku kada je u toku reforma policije, a Nebojša Stefanović preuzeo mesto ministra unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Joksimovićeva je dodala da je kritika opozicije dobrodošla, da SNS želi argumenovanu kritiku, ali i da smatra da je i određena loša atomosfera porizvod sterilne opozicije u smislu da ona nema nove i ozbiljne ideje.

Izvor: RTS

Pogledajte još