ŽRTVA SILOVANJA: Zbog Hilari Klinton sam prošla kroz pakao!

Ovaj slučaj silovanja iz 1975. bio je prvi krivični slučaj Hilari Klinton, koja je u to vreme bila mlada, 27-godišnja advokatica i još uvek se prezivala Rodam.

Žrtva silovanja, kojoj je sada 52 godine, u međuvremenu je samo jednom progovorila za medije, kada se Klintonova 2008. kandidovala za stranačkog predsedničkog kandidata, a sada je odlučila da to ponovo učini, nakon što je čula njen snimljeni intervju iz 1980, u kom se hvali uspešno dobijenim slučajem i prizanje da je obmanula pravdu.

U dogom i emotivnom intervjuu koji je dala za “Dejli bist”, žrtva Klintonovu optužuje da je u sudskim dokumentima namerno navela laži o njoj, otišavši neobično daleko kako bi diskreditovala dokaze silovanja, da bi to kasnije hladnokrvno priznala i smejala kada je bilo rečio krivici njenog napadača, u snimlku koji je nedavno objavljen.

- Zbog Hilari Kliinton sam prošla kroz pakao - kaže ova žena, koja je kao žrtva silovanja u tako ranom uzrastu želela da ostane anonimna. Ako bi danas srela Klinotnovu kaže da bi joj rekla: “Vi ste 1975. vodili moj slučaj, lagali ste me... sada uviđam istinu, suštinu onoga što ste mi učinili. I vi se navodno zalažete za žene? Da li zalaganjem za žene zovete i ono što ste meni uradili? I još se smejete na onoj traci!”

U zapisniku sa suđenja iz 1975. može se pročitati da je Hilari Rodam, kao branilac jednog od optuženih, Tomasa Alfreda Tejlora (koji je izričito zahtevao ženu za advokata) za silovanu devojčicu rekla:

“Imam informacija da je tužilja emotivno nestabilna, sa tendencijom da traži starije muškarce, i da je sklona fantaziranju. Takođe imam i informacije da je u prošlosti optuživala ljude, tvrdeći da su je fizčki napali, a pokazuje i neuobičajenu tvrdoglavost i nezgodnu narav ako ne može da istera svoje”, te da joj je dečiji psiholog navodno rekao da su deca u ranoj adolescenciji “sklona da pretrano doživljavaju ili romantizuju seksualna iskustva”, naročito ako su iz “razbijenih porodica, kao tužilja”.

Na sve ovo, žrtva silovanja može da kaže samo:

- Ne znam zbog čega je to govorila. Ja nikad nisam za nekog rekla tako nešto, nikoga nisam lažno optužila. Znam da je lagala. Sasvim sigurno se nisam viđala sa starijim muškarcima. Ne znam zašto je Hilari to govorila, i to me stvarno ljuti”.

Izvor: Blic

Pogledajte još