Otkrivene masovne grobnice imigranata u Teksasu

U okviru višegodišnjih napora da se identifikuju imigranti koji su umrli u blizini granice izmedju Meksika i SAD, tokom protekle godine na groblju u gradiću Falfjurijas ekshumirano je oko 110 neidentifikovanih tela od koji su neka sahranjena zajedno.

Antropolozi Lori Bejker i Krista Latam i njihovi studenati pronašli su tela u kesama za smeće, kese za kupovinu, vrećama ili bez bilo kakve zaštite.

Na jednom mestu sahranjeni su ostaci tri tela su u jednoj vreći, u drugom, najmanje pet tela u vrećama za tela i manje plastične kese koje su bile nabacane preko svake od tela.

Lobanje su pronadjene i u biorazgradivim vrećama izmedju nekih kovčega, što je prema oceni antropologa "užasno otkriće".

Istraživači su rekli novinama da su neki ostaci pronadjeni pod malim, privremenim , teškim nadgrobnim kamenom na lokalnom groblju.

Nepristupačna područja su često smrtonosna po imigranate iz Meksika i Centralne Amerike koji ih prelaze peške nepripremljeni i po visokim temperaturama da bi izbegli kontrolu američke granične patrole.

Više od 300 ljudi izgubilo je život u prelazu kroz Bruks kaunti izmedju 2011. i 2013. što predstavlja više od 50 odsto smrtnih slučajeva u teksaškoj dolini Rio Grande

Izvor: B92

Pogledajte još