Mali o budžetu: Prvi put ništa nije skriveno ispod tepiha!

Mali je, predstavljajući Predlog gradskog budžeta u Skupštini grada, istakao da vlast želi da napravi promene u načinu na koji grad funkcioniše i da se ne pravi spisak želja, kao što je to ranije rađeno.

On je objasnio da će se sad trošiti samo onoliko koliko se bude prihodovalo.

Mali je ukazao da su u prošlogodišnjem budžetu planirani prihodi bili 91,3 milijardi dinara, a da je ostvareno 76,6 milijardi, što znači da je ostalo 14,7 milijardi rashoda, što grad Beograd nije mogao da podnese.

"Ti rashodi ostali su nama u amanet", rekao je Mali i dodao da više od šest milijardi nije bilo prikazano, što je utvrđeno naknadnom kontrolom u februaru i martu ove godine.

"Prvi put nije ništa sakriveno ispod tepiha, imamo jasnu sliku čime grad raspolaže i to je korak ka konsolidaciji gradskih finansija", rekao je Mali.

Planirani prihodi u prvih šest meseci ove godine realizovani su sto odsto, što je, kako je rekao Mali, potpuna promena u odnosu na prethodne godine, a cilj je da se to nastavi i dalje.

Budžetski deficit ove godine će, prema njegovim rečima, biti 8,6 milijardi dinara, ali, kako je dodao, njega nije napravila ova vlast, već je reč o kreditima iz prethodnog perioda za različite projekte.

Izvor: Press Online

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.