VITKI BEZ VELIKE MUKE: 10 najboljih namirnica za brzo i zdravo mršavljenje

1. Grejpfrut
Bogat je vitaminima, antioksidansima, vlaknima i likopenom, pa je odličan za detoksikaciju i mršavljenje. Pomoći će vam da duže zadržite osećaj sitosti i da sprečite prejedanje.

2. Nezaslađeno bademovo mleko
Zamenite obično kravlje mleko nezaslađenim bademovim mlekom. Ono je najbolja alternativa jer sadrži samo 30 kalorija po šoljici, bogato je vitaminima i mineralima, ne sadrži laktozu, zasićene masne kiselina, soju ni gluten. Bademovo mleko je bogato proteinima i zdravim omega 3 masnim kiselinama, vitaminom E, selenom, magnezijumom, kalcijumom, cinkom, gvožđem i fosforom. Možete ga koristiti u pripremi frapea.
Saznajte koje namirnice ne bi trebalo da jedete za doručak dok ste na dijeti!

3. Stevija
Stevija je odličan prirodni zaslađivač za sva letnja pića – ledenu kafu, čaj, limunadu, smutije ili koktele. Ova biljka je 200 do 300 puta slađa od šećera, a ne goji. Možete je kupiti u prodavnicama zdrave hrane u vidu praha, a na bolje snabdevenim pijacama možete da nabavite steviju u saksiji i da je uzgajate na terasi.

4. Jabukovo sirće
Pomaže da nivo šećera u krvi dovedete u normalu, odličan je prirodni lek za snižavanje povišenog krvnog pritiska i sjajno topi masne naslage. Sipajte mlaku vodu u čašu, dodajte kašičicu meda ili malo stevije, i dodajte supenu kašiku jabukovog sirćeta. Pijte čim se probudite, kako biste pokrenuli metabolizam.
Pročitajte ruski narodni lek protiv povišenog pritiska i gojaznosti!

5. Limun
Mogućnosti upotrebe limuna su bezbrojne: pomešajte ga sa toplom vodom i popije pre doručka kako biste podstakli jetru da eliminiše nakupljene toksine, pomešajte ga sa hladnom vodom i osvežite se tokom letnjih vrućina, prelijte limunov sok preko grilovane piletine ili ribe da biste olakšali varenje i onemogućili “lepljenje” masnoća... Takođe, limun možete da dodate u sokove od povrća, frapee ili čajeve.
Isprobajte delotvoran napitak za ravan stomak i tanje butine!

6. Kefir
Odličan je dodatak za razne kombinacije letnjih napitaka. Pomešajte šoljicu kefira sa malo bobičastog voća, dodajte pola kafene kašičice stevije u prahu i sve dobro izmiksajte. Ovaj napitak pun je vitamina, probiotika i kalcijuma, i sjajan je saveznik u mršavljenju. Ukoliko dodate malo badema, osećaj sitosti će trajati duže.

7. Surutka
Pijte je svežu ili dodajte kašiku surutke u prahu kada pripremate napitak od voća i jogurta. Pomoći će vam da izgubite kilograme i da nahranite mišiće.

8. Limeta
Baš kao i limun, limeta je idealna namirnica za detoksikaciju i topljenje masnih naslaga. Napravite je kao limunadu ili dodajte u frape.

9. Lubenica
Puna je vode, a siromašna kalorijama. Idealna je za pravljenje smutija, sokova i frapea.
Pročitajte još i trikove zahvaljujući kojima ćete preko noći izgledati mršavije!

10. Kivi
Malo kalorija, puno vlakana, antioksidanta i vitamina C. Kivi ujedno smanjuje nivo hormona stresa u telu, kontroliše loš holesterol u krvi i “pegla” bore. Dodajte ga u voćnu salatu ili u frape.

Zadovoljna.hr

Pogledajte još