BRUTALNO: Penzioner ubijen zbog 50 evra!

Optuženi se terete da su u večernjim satima ušli u Radišinu kuću i naneli mu povrede drvenom bejzbol palicom i metalnom šipkom. Zbog teških višestrukih povreda glave, on je preminuo na licu mesta.

- Nakon toga, osumnjičeni su iz kuće uzeli mobilne telefone i novčanik sa oko 50 evra i nekoliko platnih kartica. Izvršenim pretresom njihovih kuća, pronađeni su ukradeni mobilni telefoni, dok je metalna šipka, sa tragovima krvi, nađena na njivi u blizini sela Makce – navedeno je u istrazi.

Radiša je „tipovan” od strane maloletnice J.J., jer je godinama radio u Nemačkoj, pa se pretpostavljalo da ima dosta para. Prema pričama komšija, ona je često dolazila kod Radiše i ostajala po par dana, pa sumnjaju da mu je pružala seksualne usluge za novac. Pošto je maloletna, postupak protiv nje je razdvojen i potom okončan. Nju je sudija za maloletnike uputio u vaspitno-popravnu ustanovu, u trajanju od jedne do četiri godine, zbog krivičnog dela podstrekivanja.

Iako je bio devizni penzioner, Radiša je živeo u veoma skromnoj kući, takozvanoj „blatnjari”, bez ušteđevine, jer je sav novac trošio na alkohol. Zbog toga su u njegovom novčaniku napadači pronašli samo 50 evra, iako su se nadali da će pronaći mnogo više.

Prilikom saslušanja, Zoran J. i Draško B, koji su od ranije poznati policiji, u potpunosti su priznali delo za koje se terete i detaljno ga opisali. Optužnica protiv njih stupila je na pravnu snagu i očekuje se zakazivanje glavnog pretresa.

Izvor: Alo

Pogledajte još