Vozio pijan, pa napao policajce lopatom, vratili mu suzavcem!

Policijski službenici su 20. juna oko 3.40h, na kolovozu Ulice Matije Vlašića u Poreču, zaustavili automobil Seat Leon pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak. Zbog vožnje pod uticajem alkohola od 0,90 promila muškarac je isključen iz saobraćaja, nakon čega se pešice udaljio.

Nakon nekog vremena 32-godišnjak se vratio, seo u automobil i nastavio vožnju, a kada su policijski službenici pokušali da ga zaustave, pobegao je prema naselju Vranići. Policijski službenici uskoro su ga pronašli u Ulici Draga, no muškarac je tada izašao iz automobila te je lopatom počeo da maše prema policijskim službenicima, uz pretnje nasiljem.

U jednom trenutku, zamahnuo je lopatom prema policijskom službeniku, koji je tada upotrebio suzavac te je 32-godišnjak savladan i uhapšen.

Zbog sumnje da je počinio kazneno delo, protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, podnosi se optužni predlog nadležnom prekršajnom sudu.

izvor: index

Pogledajte još