Farma i Veliki Brat

Tačno 19. septembra dve konkurentske televizije, kreću sa emitovanjem velikih svetskih rijaliti šou-programa: „Farma”, u kojem će učestvovati 14 poznatih ličnosti i treća sezona “Velikog brata”. Na Farmi će se živeti u uslovima kao od pre sto godina bez struje, vode, kupatila... Dok će se u Kući Velikog brata 12 učesnika baškariti u luksuzu i kupati u bazenu. Jedno im je zajedničko. Pobednik će sa sobom poneti nagradu od 100.000 evra

Farmeri

Na starom zapuštenom imanju, u selu Lisović u opštini Barajevo, bez struje i vode, dva i po meseca živeće četrnaest naših poznatih ličnosti, dok će voditelji biti Ognjen Amidžić i Aleksandra Jeftanović. U blizini kuće napravljena je mini-pijaca na kojoj će stanovništvo iz Barajeva i okoline od VIP farmera moći da kupuju namirnice i povrće. Da bi se dobilo mleko, muze se krava, kafa se kuva na šporetu na drva, voda se uzima iz bunara, čita se uz sveću, nužde se obavljaju u poljskom toaletu koji mora redovno da se čisti, nema kupatila i tuša, sami će mesiti hleb, cigarete se zavijaju u papir, a spava se na drvenom krevetu sa posteljinom od sena.

Farma je zapuštena i samo napornim radom ona može da postane mesto ugodno za život. Svakog ponedeljka bira se gazda imanja, odnosno osoba koja će voditi “Farmu”, uvoditi red, rad i disciplinu. Gazda bira slugu i sluškinju. On ima najbolji smeštaj, dok sluge spavaju u štali sa životinjama. Jedan od sluga će ići u duel za izbacivanje sa farme, a svake nedelje će ispadati po jedan učesnik. Takođe, farmeri dobijaju nove zadatke koje, da bi dobili novac za tu nedelju, moraju što bolje da obave. Biće sedam muškaraca i sedam žena. Kada dođu na farmu, dočekaće ih samo osnovne potrepštine za preživljavanje, a svojim radom moraće da poboljšaju uslove života. Tako će prvih sedam dana jesti samo bilje jer kada naprave kokošinjac, dobiće kokoške, a za ovce treba da naprave tor. Iz nedelje u nedelju će im ubacivati krave, kokoške, zečeve, ovce koje se ostavljaju na čuvanje takmičarima, a oni su obavezni da ih čiste, timare, hrane i brinu se o njima. (old_image)


Poznati

Kako poznati ukućani – farmeri ne poznaju seoske poslove, postojaće seljak-mentor koji će ih učiti kako se šta radi. Na primer, kako se muzu krave, seku drva, obrađuje njiva, šišaju ovce. Mentor će dolaziti na Farmu par puta sedmično i obučavati ih, a od njihovog zalaganja zavisi kakav će im život na Farmi biti. Svake nedelje ispadaće po jedan učesnik. Zanimljivo je da postoji samo jedna prostorija za spavanje i da muškarci i žene spavaju u njoj, a sluge spavaju u štali. Pobednik će kući otići sa 100.000 evra

O imenima potencijalnih farmera još uvek se samo nagađa. Neka od njih su Bora Čorba, Rada Manojlović, Nikola Hadžinikolić (frontmen grupe “357”), Maja Nikolić, Bojan Marović, Sergej Trifunović, Branko Babović (Kursadžije), Đorđe David, Viktorija, Rambo Amadeus, Big Mama, Topalko, Nikola Rokvić, Sandra Afrika, Tamara Todevska, Saša Vidić, Olja Crnogorac…..

Veliki Brat 3 (old_image)

Treći serijal najpopularnijeg rijaliti šou-programa "Veliki Brat" u novoj sezoni biće mnogo drugačiji- kuća u kojoj će živeti anonimni stanari doživeće velike promene, takmičare očekuju teži zadaci na ivici stvarnosti i mašte, a postoji mogućnost i da se nagrada koja je do sada iznosila 100.000 evra uveća.

Zanimljivo je da će ove godine svi ukućani spavati u istom krevetu i da neće biti muške i ženske sobe. “Veliki Brat ove godine ima velikih finansijskih problema zbog svetske ekonomske krize, pa će i ukućani na svojim plećima osetiti teška vremena. Prvi u nizu prepreka svakako je jedan jedini krevet u kome će spavati apsolutno svi ukućani. Kao i obično, u kući će se naći između dvanaest i četrnaest ukućana i svi oni će morati da dele jednu postelju.“

Sigurni smo da je ovo tek prva muka na koju će ih Veliki Brat staviti, a voditelji su sigurno drugi izazov za takmičare s obzirom na to da će se prilikom ulaska i izbacivanja suočavati sa nezgodnim i duhovitim Draganom Marinkovićem Macom i nasmejanom i temperamentnom Marijanom Mićić.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još