Agencija za privatizaciju potrošila 100.000 evra na haljine i kafane

Neki od njih imali su kartice sa bonusom od 2.500 evra, neki sa 1.000 evra koje su mesečno trošili na ručkove u najprestižnijim restoranima, putovanja, garderobu, suvenire.

Na osnovu dokumenata u koja smo imali uvid Olivera Aranđelović, zamenica bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Vladislava Cvetkovića, u maju 2013. u frišopu u Varšavi potrošila je 21.482 dinara. Tri meseca kasnije u Turskoj je kupila suvenire za 26.500 dinara, dok je u Bugarskoj kupila i haljinu od 6.434 dinara. U Kini je potrošila 7.236 dinara, a u beogradskim prestižnim restoranima trošila je i po nekoliko hiljada dinara. Naravno sve je platila službenom karticom. Ona je svoje troškove pravdala “neznanjem o korišćenju službene kartice”, ali i “incidentom”.

"U frišopu u Varšavi jesam kupila stvari za porodicu, ali zato što zbog tehničkih problema nisam mogla račun da platim privatnom karticom. Haljinu sam morala da kupim jer sam isflekala garderobu koju sam htela da obučem za prijem kod predsednika Bugarske. Račune u restoranima plaćala sam službenom karticom jer mi je bilo neprijatno da zbog ugleda Agencije čekam overene račune", kaže Aranđelovićeva i dodaje da su joj sve ove troškove odbili od zarade.

S druge strane, u Agenciji za privatizaciju kažu da je v.d. direktora Agencije Vida Uzelac potpisala Oliveri Aranđelović upozorenje pred otkaz upravo zbog trošenje preko službene kartice. Saznajemo i da će od bivšeg direktora Vladislava Cvetkovića zvanično biti zatraženo da vrati oko 1.000 evra, koliko iznosi 15 računa koje je u 2013. napravio u beogradskim restoranima.

Izvor: Blic

Pogledajte još