Vozaču Zorane Mihajlović otkaz zbog bahatosti

Čitalac “Blica” Milan Antonić fotografisao je 18. juna vozača koji službenim automobilom “audi A6” stoji u suprotnom smeru Nemanjine ulice i to na tramvajskim šinama, prolazi na crveno svetlo i nepropisno skreće ulevo u Ulicu kneza Miloša. Ovaj automobil je, kako saznaje “Blic”, registrovan kao vozilo Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture i njim se vozi lično ministarka Zorana Mihajlović. Ona, međutim, u trenutku izuzetno bahatog ponašanja vozača, nije bila u automobilu.

U Ministarstvu saobraćaja priznaju grešku zaposlenog i kažu da se takve greške više neće ponavljati.

- Kao resorno Ministarstvo, prvi bi trebalo da vodimo računa o bezbednosti u saobraćaju i poštovanjem propisa damo primer ostalim vozačima. Pogotovo što je jedan od naših prioriteta upravo smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Na fotografiji se vidi situacija u kojoj to pravilo, nažalost, nije bilo ispoštovano, zbog čega se izvinjavamo i učinićemo sve da takvih grešaka ne bude u budućnosti - odgovorili su iz Ministarstva saobraćaja i dodali da će vozač zbog ovakvog ponašanja ostati bez posla, ali nisu želeli da otkrivaju njegov identitet.

Ovakvo ponašanje vozača u centru Beograda, prema Zakonu o saobraćaju, smatra se nasilničkom vožnjom.

- Zbog ovog prekršaja, vozaču Vlade Srbije zaprećena je kazna od 30 do 60 dana zatvora, dozvola mu se oduzima na devet meseci i u nju se upisuje čak 15 kaznenih poena. Vozača, međutim, niko nije zaustavio, iako je na raskrsnici Nemanjine i Ulice kneza Miloša uvek prisutan saobraćajni policajac - ističe saobraćajni inženjer Zoran Kostić.

Izvor: Blic

Pogledajte još