Kosmajac tužio Srbiju i traži 10.000 evra odštete

U tužbi se traži da mu država nadoknadi štetu koja je nastala razbijanjem ulaznih vrata u njegovu vilu na Zvezdari, prilikom pretresa, sredinom januara ove godine u policijskoj akciji "Grom 2".

"Reč je o akciji od 19. januara u kojoj je beogradska policija uz asistenciju PTJ-a pretresla objekte na 28 lokacija i brojne automobile sa ciljem hapšenja većih igrača u narko-biznisu, uključujući pripadnike zemunskog, voždovačkog, bežanijskog i novobeogradskog kriminalnog klana. Kuća Kosmajca na Zvezdari bila je među prvima i njen pretres je počeo u ranim jutarnjim satima. Specijalci su lupali na vrata, uz upozorenje 'otvaraj policija'. Međutim, kako niko nije otvarao, takozvanim ovnom su razvalili vrata"
, kaže naš izvor tabloida Alo!

Prilikom pretresa vile od 2.500 kvadrata nisu nađeni narkotici, več četiri pištolja i jedna puška, zbog čega su on i njegov sin L. K. (24) bili privedeni na informativni razgovor. Ubrzo su pušteni, jer je oružje uredno registrovano na Kosmajčevu suprugu i sina. Negde u maju premijer Aleksandar Vučić je počeo da govori o njemu, ne imenujući ga, ali iznoseći sumnje da su mu pojedini ljudi iz policije javljali za akcije.

"Taj gospodin, taj najveći narko-diler, pre nego bilo ko drugi, sazna za svaku našu akciju, pa javlja "kad kreće grmljavina". Oni onda ostave mobilne telefone i šetaju se s policijskim službenicima, sa službenicima iz BIA i iz nekih drugih agencija... Ali neka narod ne brine, kriminalci neće pobediti na kraju"
, rekao je Vučić.

Kosmajac je ubrzo posle toga pokrenuo parnicu u sudu protiv PTJ-a, a premijer Vučić je smenjujući vrh MUP-a zbog loših rezultata u borbi protiv dilera i imenovao Zvezdarca.

"Najveći narko-diler u Srbiji je izvesni Kosmajac, čije ime niko ne sme da kaže, jer ga se svi plaše. Kažu da je najinteligentniji, te nema dokaza za njegovo hapšenje... Kakva je to država kad niko ne sme da kaže ko je narko-diler, nego to moram ja. I onda jure po 'Fristajleru' gram kod nekog ko ide da šmrkne, a onaj ko ih snabdeva - ništa", rekao je Vučić.

U to vreme Kosmajac je već napustio Srbiju i otputovao sa sinom za Herceg Novi. Pored operativnih podataka o njemu kao najvećem trgovcu, protiv Kosmajca do dan-danas nikada nije podneta nijedna krivična prijava, te otuda ne postoji raspisana nijedna poternica, tako da se kao slobodan građanin trenutno odmara na Crnogorskom primorju.

Izvor: Alo!

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.