Ova mesta su van domašaja običnih smrtnika

Mezhagorje

U ovom ruskom gradu navodno žive radnici koji dan provode na jednom od najtajnovitijih mesta ovog dela sveta - planini Jamantav. Američka vlada godinama upozorava ruske vlasti da otkriju što se događa na toj planini jer smatraju da se radi o nuklearnom postrojenju.

Početkom devedesetih godina prošlog veka američke su vlasti uputile nekoliko upita Rusima da otkriju o čemu se tu tačno radi, i svaki put su dobili drugačiji odgovor. Da se radi o riznici za rusko blago, skladištu za hranu i skloništu za vlast u slučaju nuklearnog rata. Znak pitanja nad ovom lokacijom i dalje stoji...

Vatikanski tajni arhivi

Uprkos njihovom nazivu, Vatikanski tajni arhivi nisu tajni i pristup njima nije zabranjen. Svako može da proučava arhivu, ali sam ulazak dozvoljen je samo nekolicini osoba. Sve što vi možete da učinite jeste da predate zahtev da vidite neki dokument i službenici će vam ga doneti u čitaonicu.

Javno je objavljen popis sadržaja arhiva, ali mnogi teoretičari zavere veruju da se u arhivu nalaze mnogi dokumenti za koje javnost ne zna da postoje, a koji bi mogli da kompromituju katoličku crkvu. Svi javno objavljeni dokumenti dostupni su javnosti uz činjenicu da su stariji od 75 godina. Sva arhiva smeštena je u strogo čuvanim prostorijama i podrumima koji su savršeno klimatizovani i pripremljeni za čuvanje važnog materijala koji se čuva na otprilike 84 kilometara polica.

Klub 33

Uprkos popularnom uverenju da se u Diznilendu ne sme točiti alkohol - to nije tačno. Alkohol je dozvoljen u svakom delu ovog zabavnog parka, ali se toči samo van radnog vremena, odnosno onda kada je ovaj zabavni park otvoren za privatne zabave. Iako je Diznilend javni zabavni park, unutar njega postoji mesto u koje obični smrtnici ne mogu da uđu. Reč je o Klubu 33, privatnom klubu za koji članarina iznosi oko 30 hiljada američkih dolara, a na članstvo se čeka otprilike 14 godina.

Moskovski metro-2

Nikad potvrđen od ruskih vlasti, ali postoje glasine da paralelno s javnim metroom ispod Moskve postoji i privatni metro. Ne, ne radi se o metrou koji mogu koristiti samo imućni stanovnici ovog milionskog grada nego o metrou koji povezuje sve institucije od državne važnosti.

Govori se da je metro-2 duži od javnog metroa a nalazi se na dubini između 50 i 200 metara. Pretpostavlja se da je nastao za vreme Staljinove vladavine, ali do dan danas ruske vlasti nisu potvrdile niti demantovale postojanje tajnog metroa.

White's Gentlemen's klub

Najekskluzivniji klub u Engleskoj. Osnovao ga je 1693. godine Itailijan Frančesko Bjanko kako bi u njemu posluživao novu vrstu vruće čokolade, a vremenom je postao tipičan, ali opet ekstremno privatan klub za gospodu. Klub je poznat po svojoj „knjizi klađenja“ u koju se zapisuju bizarne opklade članova. Najpoznatija je opklada od 3.000 funti o tome koja će kapljica vode prva skliznuti niz prozor. Sitnica.

Međutim, zašto je ovaj klub na listi? Zato što je u njega strogo zabranjen ulaz ženama, dok muškarci mogu postati članovi kluba samo ako ih pozove član koji za to ima podršku još dva člana. Ako niste član kraljevske porodice ili izuzetno uspešan biznismen ili političar - šanse da vidite unutrašnjost kluba su jako male.

B92

Pogledajte još