Nezadovoljni građani opkolili Skupštinu u Čačku

Najpre su se u protestnoj vožnji ispred ulaza u zgradu Gradske uprave sa oko 100 vozila zaustavili taksiti iz 15 udruženja, nezadovoljni radom lokalne administracije, koja od decembra nije postupala po njihovom zahtevu u vezi cene usluga, iako je u međuvremenu, prema rečima predstavnika taksista, nametnula nove, zahtevne uslove obavljanja taksi prevoza.

Istovremeno, oko 100 radnika preduzeća “Papirpak”, kojima su u ponedeljak uručeni otkazi, zahtevalo je da prisustvuje zasedanju lokalnog parlamenta. Pored njih, na istom mestu su se našli predstavnici pet mesnih zajednica i nekoliko desetina građana, koji su najviše bili pogođeni gradom tokom jučerašnjeg nevremena. Sa njima su bili i protivgradni strelci, jer smatraju da rade “na crno” i bez ikakvih rešenja, a stanje pogoršava činjenica da nemaju dovoljno raketa za obavljanje svog posla.

- Nemamo projektile, niti potpisane bilo kakve ugovore sa gradom, a sezonu su skratili na četiri meseca da bi država uštedela. Pitam se šta će biti ukoliko neispravna raketa padne neeksplodirana i povredi nekoga, kao što se juče desilo u Kragujevcu, da li ću ja biti odgovoran i ići u zatvor - jada se jedan od protivgradnih strelaca.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Čačka, Veljka Negovanovića, danas će stići urgentno 110 raketa iz pribojske firme “Poliester”, a projektili su naručeni i preko čačanske “Slobode” i lučanske MB “Namenska”.

Izvor: Blic

Pogledajte još