BEŽITE DOK JOŠ NIJE KASNO: 6 znakova da niste jedno za drugo

1. Želite drugačije stvari u budućnosti
Možda u vrtlogu strasti na početku veze to nije bitno, ali kada sagledate malo širu perspektivu, mogli biste imati ozbiljnih problema. Pitanje braka i pogleda na brak moglo bi biti jedan od znakova da ste oboje pre materijal za kratkoročnu vezu koju će jedan izvesni period održavati strast. Ali, na duge staze jednostavno niste kompatibilni.

2. Oboje ste tvrdoglavi
Biti tvrdoglav ponekad nije nužno loše, ali kada ste oboje u vezi tvrdoglavi i ne želite da popustite, očigledno je da ste naišli na zid i vreme je da svako krene na svoju stranu.

3. Jedan je kućni, a drugi pustolovni tip
Ako je jedna od osoba u vezi sklona porodičnom životu, klasični tradicionalni tip, a druga sklona lutanjima i pustolovnom načinu života, možda odmah trebate da priznate, kako uprkos strasti, u vašu vezu nije vredno da se ulaže.

4. Na različitom ste intelektualnom nivou
U kvalitetnoj vezi parovi se slažu na intelektualnom i fizičkom nivou. Ako jedno voli Ničea i sluša operu, a drugo preferira lake note i videoigre, veza na duge staze možda je teže ostvariva, mada, uz veliki trud, ne i nemoguća. Zajednički interesi i shvatanja su poželjni , jer je jednostavno nužno da parovi mogu da komuniciraju na istom nivou.

5. Potomstvo
Verovali ili ne, najčešći razlog nekompatibilnosti parova je upravo različito shvatanje o deci. Jedno možda uopšte ne želi decu, drugom je dovoljno samo jedno, a neki možda žele mnogobrojnu porodicu. Ako vam se mišljenja oko ovog važnog pitanja ne poklapaju, znak je da niste baš jedno za drugo.

6. Stav o monogamiji
Stav “slobodne ljubavi” neguju oni koji jednostavno ne veruju u monogamiju. Neki ljudi žele da iskuse sve što im se pruža.Ako ste monogamni, veza s poligamnom osobom može da bude veoma bolna. Samopouzdanje vam može doći u pitanje, svađe nećete moći da izbegnete, a ovo su dva toliko različita stila života da je možda bolje da ne silite jedno drugo na promene.

Tportal.hr

Pogledajte još