Za samo tri minuta: Tornado zbrisao selo Šopić kod Lazarevca, leteli i šleperi

Snažan vetar odneo je čitave krovove sa domova, a najstariji meštani kažu da ne pamte da se nešto ovako dogodilo u njihovom kraju.

Uplakanu i nemoćnu, sedamdesetogodišnja Lenku Pavlović zatičemo ispred doma na koji se srušilo stablo jasena.

"Sine, nema ko da mi pomogne. Ja sam ovde sama, a jasen mi je uništio potpuno kuću. Polomljeni su mi prozori, voda mi je pokvasila sve stvari, ne znam gde ću noćas da spavam", priča kroz suze baka.

"Ovako nešto nisam doživeo za svojih 60 godina. kuća i pomoćna zgrada su mi ostali bez crepa. ne znam šta da radim ako počena da pada kiša. meni je još i dobro kako je kod komšija. Vetar im je odneo celo potkrovlje", kaže Miki Lučić (60).

Na magistrali je vetar podigao šleper pun keramičkih pločica i prevrnuo ga putu, pa je izazvao zastoj na putu.

"Nikada u životu ništa tako nisam osetio. Kada sam osetio snagu vetra, zaustavio sam kamion, ali je drvo probilo šoferšajbnu. Posle nekoliko sekundi, vetar je podigao kamion i prevrnuo ga. Nisam se nikada tako nisam uplašio. Bilo je kao na filmu. Sve je trajalo ne više od tri minuta. Sreća je što nisam povređen", priča vozač prevrnutog vozila.

Oluja je u Šopiću bukvalno iščupala strujne stubove, a stotine metara kablova leže na putu. Žestoko su pogođena i sela Burovo, Dren i Rudovci. Nešto slabiji vetar je u centru Lazarevca polomio drveće. A još uvek nema podataka o pričinjenoj šteti i broju povređenih.

U Lazarevcu trenutno zaseda Štab za vanredne situacije. Bojan Perić je izjavio da je šteta ogromna i da se sigurno meri u stotinama hiljada evra.

"Mi još procenjujemo situaciju na terenu, ali će tek jutro pokazati kakve su razmere ove tragedije", kaže Perić.

U Šopiću je celo selo trenutno na krovovima, gde pokušavaju nekako da saniraju svoje kuće zbog najavljene kiše.

Izvor: Alo!

Pogledajte još