Za petak, 4. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 4. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama danas najviše pišu o eksplozijama u fabrici u Užicu, hapšenju međunarodne kriminalne grupe, odnosima Srbije i EU i izmenama kreditiranja građana koje predlaže Međunarodni monetarni fond (MMF).

ALO - O eksploziji u barutnom odeljenju fabrige Prvi partizan - "Poginulo šestoro". List najavljuje da će Džastin Timberlejk nastupiti u Srbiji 2010. godine.

BLIC - "Elezov klan planirao likvidacije političara", o hapšenju kriminalne grupe koju je predvodio Darko Elez. O požaru u fabrici namenske industrije "Prvi partizan" pod naslovom "U podzemnom pogonu izgorelo sedam radnika."

BORBA - "Četri stuba srpske spoljne politike a između libijski ćilim" - tekst o spoljnoj politici Srbije. "Oktobar ključan za Srbiju" ocenjuju iz Narodne banke Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI - "Poginulo sedam radnika" naslov je teksta o tragediji u Užicu. "Zbogom jeftini krediti", tekst o predlozima MMF-a da se izmene uslovi za kreditiranje stanovništva u Srbiji. "Boris Tadić nije obećao moju smenu", kaže u intervjuu listu šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić.

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Šest mrtvih, 15 povređenih" tekst o eksploziji u fabrici Prvi partizan. Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić odgovara na optužbe gradonačelnika Beograda "Đilas traži alibi".

DANAS - "Srbija još nije tema za Savet ministara EU", piše list. O seriji eksplozija u fabrici u Užicu u tekstu "Sedmoro poginulo, trinaestoro povređeno". "Uputstvo za kretanje na Povorci ponosa", o predstojećoj paradi za prava seksualnih manjina u Beogradu. O radnoj verziji zakona o zaštitu potrošača u tekstu "Odbrana kupca od lošeg trgovca".

KURIR - O eksploziji u Užicu - "Šestoro poginulih". Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić odgovara na optužbe gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa - "Đilas traži alibi".

POLITIKA - "Šestoro poginulih u eksploziji u fabrici municije 'Prvi partizan" piše list o sinoćnoj nesreći u Užicu. "Poslanici štedeli na svemu, sem na parkiranju", piše list o troškovima srpskih poslanika. "Uprkos prizivanju, daleko su izbori", o spekulacijama o mogućim novim parlamentarnim izborima.

PRES - Pod naslovom "Haški zločin" list piše da je Haški sud uništio sve dokaze o trgovini organima na Kosovu. "Sedmoro mrtvih u četiri eksplozije" o nesreći u fabrici u Užicu.

PRIVREDNI PREGLED - "Veći PDV ako se ne smanji javna potrošnja" o tome šta je predviđeno Memorandumom koji je MMF pripremio nakon razgovora za zvaničnicima u Beogradu. "Novi zamajac kruševačkoj privredi" o najavi ministra ekonomije Mlađana Dinkića da će Vlada Srbije pomoći preduzećima 14.oktobar i Župa.

Pogledajte još