Poraz od Bugarske na startu Evropskog prvenstva

Muška odbojkaška reprezentacija poražena je na startu Evrpskog prvenstva od tima Bugarske sa 3:2 (21:25, 25:17, 19:25, 25:22 i 15:11), nakon skoro dva sata igre. Utakmica je igrana u Izmiru, a naš tim u nastavku takmičenja mora da zabeleži sve pobede, kako bi se plasirao u novoformiranu grupu, koja dalje vodi ka ½ finalu.

Selektor Srbije Igor Kolaković smatra da je najveći problem bio u prvom napadu našeg tima:

- Na momente smo igrali dobro, ali loš napad i blok su presudili u njihovu korist. Nismo imali ni probojnost sa krajeva, osim Miljkovića, koji je rešavao neke odlučujuće momente. Moram pre svega reći da smo najviše podbacili u elementima prvog napada. Ušli smo skoncentrisano u meč i jako dobro smo se kretali, imali sjajnu odbranu tokom većeg dela meča, ali presudilo je par lopti, posebno u završnici četvrtog seta. Tada smo možda i propustili šansu da pobedimo sa 3:1.

Kakav meč očekujete sa Česima?
- Sigurno će biti teško, posebno zato što su oni prvog dana odmarali. Radi se o ekipi koja je kvalitetna sa igračima koji nastupaju u italijanskim i francuskim klubovima. Borićemo se, ali očekujemo naporan duel - dodao je Kolaković.

Najbolji pojedinac u našem timu Ivan Miljković smatra da su nerealizovane kontre s naše strane donele Bugarima pobedu:

- Imali smo i puno mogućnosti i puno želje, ali nismo uspevali da poentiramo kada je trebalo. Propustili smo i dosta lakih poena, što nije smelo da se dogodi.

Koliko ti je teško zbog tvoje odlične igre i 35 osvojenih poena?
- To sada nije važno, mi smo izgubili meč i sada već gledamo ka utakmici sa Češkom.

Kakva su očekivanja od tog meča?
- Pristup će biti isti kao sa Bugarima. Ako budu bolji skidamo, kapu, međutim moraju da pokažu da su bolji od nas, zaključio je Miljković.

Kapiten našeg tima Nikla Grbić igru našeg tima ocenio je kao jako lošu:
- Svaka čast Bugarskoj, pošto su odigral odličnu utakmicu. Mi smo imali više nego jednu šansu da ostanemo u meču, ali to se jednostavno nije desilo. Nadam se da ćemo sa Česima odigrati bolje, jel ako ne bude tako možemo da pakujemo stvari. Ne treba ni to da nam bude pritisak, pošto i to može da utiče da budemo loši, ali moram i da dodam da nije prvi put da gubimo na početku nekog takmičenja, a da posle idemo dalje. Optimista sam, mislim da možemo da se saberemo i odigramo bolje, za pobedu protiv Češke.

Bojan Janić smatra da lošije od prikazane igre sa Bugarskom ne može:
- Ono što može da nas ohrabri je da smo i sa takvom igrom mogli da pobedimo. Kad god je trebalo da se stisne, nismo uspevali, posebno na kraju tog četvrtog seta. Nismo odigrali onako kako znamo i umemo, a jedina svetla tačka je bio Ivan Miljković. Posao nam je sada dosta otežan, ali probaćemo protiv Čeha da popravimo utisak.

Dragan Stanković se složio sa selektorom, da je loš prvi napad glavni uzrok poraza:
- Bilo je dosta neizvesne igre i uspevali smo se da im se približimo, ali to nije bilo dovoljno. Protiv Češke ćemo morati da damo sve od sebe, kako bismo povratili samopouzdanje, ali i ostali u igri za prolaz dalje.

Utakmica između Srbije i Češke igra se u petak od 19.00 po našem vremenu.

Katarina Stojković

Pogledajte još