Stiže nova verzija Androida koja će vam promeniti život!

Google je na poznatoj I/O konferenciji u San Francisku predstavio sve novitete koje je spremio za ovu godinu. Iako su neki bili očekivani kao što su Android Wear i nova verzija Androida, sa druge strane bilo je i onih koji su u potpunosti iznenadili javnost. U slučaju da niste uživo pratili prenos iz San Franciska na YouTube-u, predstavljamo vam sve najbitnije stvari koje je Google spremio, i koje nas očekuju u bliskoj budućnosti.

Android L
Google je odlučio da odbaci dizajn Androida na koji smo svi navikli. Sa novom verzijom koja je poznata pod imenom Android L, IT gigant rešio je da dizajn svog operativnog sistema podigne na mnogo viši nivo.

Novi “Material Design” je najveća promena koju će doneti novi Android, a on će biti korišćen na smartfonima, tabletima, Chrome OS-u, pametnim satovima i web-u.

Android L će takođe dobiti ozbiljno unapređene performansi, bolje trajanje baterije. Nova verzija ovog OS-a će čak na tablete i pametne telefone doneti igranje video igrica kao na PC-u. Notifikacije su takođe doživele promene, a korisnici će moći da ih pročitaju i sklone direktno sa “lock screen-a”.

Android Wear operativni sistem za pametne satove će biti integrisan u Android L kako bi potvrdio identitet. Ovo znači da ukoliko nosite Android Wear pametni sat, nećete morati da unosite šifru kako bi otključali telefon. Google je takođe obećao i Android One program koji ima za cilj da kvalitetne pristupačne uređaje obezbedi i u zemljama koje su slabo razvijene kao što je Indija, na primer.

Android L će se pojaviti na jesen ove godine, a test verzija je već spremna za developere.


Ovako će izgledati novi “Material Design”:

Izvor: telegraf

Pogledajte još