TRENIRAJU STROGOĆU: Na Megatrendu pooštrili kriterijume, studenti padaju kao muve!

Nakon dugogodišnjeg osporavanja i velikog broja novinskih članaka koji su se odnosili na afere vezane na kupovinu diploma s Megatrenda, izgleda da su mnogi profesori ovog Univerziteta odlučili “da okrenu novi list” kako bi popravili narušenu reputaciju ove ustanove. Pojedini u toj nameri idu toliko daleko da studenti poslednjih dana neosnovano izvlače “deblji kraj”.

Po rečima studenata, mnogi profesori ovog privatnog univerziteta toliko su pooštrili kriterijume, pa više ne tolerišu ni najmanje izgovore studenata, čak ni one opravdane, posebno otkako je počeo junski ispitni rok.

- Danas je trebalo da imam ispit za koji sam se spremala nekoliko nedelja unazad. Na početku ispita htela sam da ugasim telefon kako me niko ne bi ometao. Međutim, profesorka je to protumačila kao moju nameru da varam, pa me je udaljila sa ispita. Na kraju sam ostala uskraćena za polaganje predmeta za koji sam se temeljno spremala - objašnjava studentkinja druge godine M. K. i dodaje da je u sličnoj situaciji bilo još mnogo njenih kolega.

Njih obaraju poslednjih dana zbog najmanje sitnice, kriterijumi su pooštreni do krajnjih granica, a profesori, ozlojeđeni zbog loše reputacije Megatrenda, u pravom smislu te reči, treniraju strogoću na studentima.

Pretpostavka je da je ovakav odnos između profesora i studenata jedan od načina da se iskompromitovani ugled Megatrenda popravi i da se povrati izgubljeno poštovanje ove obrazovne ustanove.

S tim u vezi, neverovatno zvuči podatak da pojedini profesori uveliko ogovaraju dojučerašnjeg rektora Miću Jovanovića.

- Svi smo u čudu poslednjih dana, posebno kad profesori krenu da kritikuju Miću rečima: “Mi smo završili državne fakultete, a on?” Svi su svesni da je ugled fakulteta narušen, pa profesori na ovaj način iskaljuju bes na nama. Nije nam samo jasno zašto se sve to odvija preko leđa studenata – kaže naš sagovornik koji takođe pohađa ovaj fakultet.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još