MISTERIJA REŠENA: Konačno otkriveno šta se dogodilo s malezijskim avionom

Australijska uprava za sigurnost vazdušnog saobraćaja u izveštaju na 55 stranica ističe da su istražitelji do tog zaključka došli poređenjem leta s ranijim nesrećama i da izveštaj ne sadrži nikakve nove dokaze avio-kompanije.

Izveštaj je, od hiljada mogućih mesta, suzilo moguće poslednje počivalište poginulih i ukazao na izostanak komunikacije i jasnog plana leta, kao i brojne druge nenormalne okolnosti nesreće.

"Uzimajući sve to u obzir, čini se da gušenje najviše odgovara dokazima o poslednjim trenucima leta MH370 koji se kretao u smeru juga", piše u izveštaju.

To ukazuje da se avion srušio južnije u Indijskom okeanu nego što se pretpostavljalo, kažu australijski stručnjaci koji smatraju da bi područje pretrage trebalo pomeriti južnije u odnosu na dosad pretraženi prostor.

Nova analiza objavljena je više od sto dana otkako je Boing 777 sa 239 putnika i članova posade nestao 8. marta ubrzo nakon poletanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Istražitelji kažu da tako malobrojni dokazi upućuju na to da je avion naerno skrenuo hiljade kilometara s predviđene rute, pre nego što se verovatno srušio u Indijski okean.

Izvor: Danas.hr

Pogledajte još