Premijera POTPISANIH 5!

Peti nastavak prve domaće andergraund parodije “POTPISANI” u režiji Marka Kovača premijerno će biti prikazan u petak 27. juna u 21:00h u Velikoj sali Doma kulture “Studentski grad”, a nakon toga će se, na Letnjoj sceni DKSG, u subotu, nedelju i ponedeljak reprizirati predhodna četiri nastavka ove zapažene komedije: “Telefonska centrala”, “Šifra”, “Voz”, “Paja Šiškebab”, kao i pet epizoda TV serije “Podbradak potpisanih”. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Peta epizoda “Potpisani” je nedavno završena i nosi naziv “Mobilizacija”, a radnja je smeštena u 1943. kada se, kako se navodi u sinopsisu, svi frontovi zaoštravaju, Nemci su odlučniji nego ikad, četnici su već mobilisali sve od 18 do 45, Rusi se ne trezne godinama, Čehoslovaci sprovode akciju ”preko Škode do slobode”. U takvoj situaciji, Prele i Gluhi dobijaju zadatak da izvrše hitnu mobilizaciju kompletnog preostalog ljudstva. Za kratko vreme, oni uspevaju da na datu adresu upute prvih 20...

Ovaj nezavisni filmski i televizijski projekat je pokrenut 2006. godine i predstavlja parodiju na kultnu seriju “Otpisani”. Marko Kovač u jednom intervjuu ističe: “U suštini, to je parodija na čitav jedan sistem (ne)vrednosti, režime, ideologije a naročito njihove propagandne mašinerije koje su harale ovim prostorima za vreme i posle 2. svetskog rata. Cela priča je, međutim, zavijena u kolaž parodiranih likova, scenografija i ratnih dešavanja koja su vezana za našu kultnu seriju ’Otpisani’ jer mislim da nema bolje osnove za uklapanje komike i parodije u surovo ratno okruženje. No, serijal ’Potpisani’ je vremenom oformio svoj zasebni identitet jer ga čine originalne priče i zasebni tok radnje”.

Pogledajte još