BUDITE VEČNO MLADI: Top 5 načina da usporite starenje

1. Pijte puno vode

Stručnjaci savetuju da pijemo najmanje osam čaša vode na dan. Hidratacija će pomoći i probavnom sistemu kako bi se sprečio nepravilan rad creva, a kožu će učiniti elastičnijom i zdravijom.

2. Smanjite stres

Svaka osoba proživljava stresne trenutke u životu, ali bitno je da naučiti kako da stres ne zavlada vašom svakodnevicom. Istraživanja su pokazala da stres ubrzava proces starenja, jer remeti izlučivanje hormona.

3. Voće i spolja i iznutra

Pijte sokove od svežeg voća, jedite voćne salate (bez šlaga i preliva!) i ponekad stavite voće na lice. Jagode su pune beta-karotena i vitamina A koji pomažu u obnovi kolagena, što je razlog više da ih s vremena na vreme utrljate u obraze i čelo. Rezultat će vas oduševiti!

4. Redovno vežbajte

Ukoliko se redovno bavite fizičkom aktivnošću, održaćete tonus mišića, zaštitit se od srčanih bolesti i poboljšati celokupno zdravlje. Čak i polusatna šetnja daje sjajne rezultate.

5.Pazite šta jedete

Neka vaša ishrana bude bogata voćem i povrćem. Ograničite unos crvenog mesa i belog hleba, i birajte onaj od celih žitarica. Uravnotežena ishrana sjajan je štit od napada slobodnih radikala, koji su uzročnici mnogih bolesti.

Izvor: Večernji.hr

Pogledajte još