Radnici Agroživa izbacili čuvare

Predsednik štrajkačkog odbora Jovica Katić rekao je da su radnici izbacili obezbeđene oko pet sati jutros i da neće dozvoliti ulazak u kompaniju dok se ne reši problem oko isplate njihovih zarada i status radnika.

Zbog neisplaćenih zarada radnici štrajkuju već nekoliko nedelja. U međuvremenu, je Kompanija Mibras iz Beograda kupila deo kapaciteta Agroživa u stečaju i trebalo je da započne proizvodnju i preradu živinskog mesa pogonima u Žitištu.

Radnici su juče šleperom blokirali fabriku.

Katić je za Betu najavio da će radnici od ponedeljka povući radikalnije poteze i krenuti u blokadu puteva, a ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune do sledećeg vikenda neće dozvoliti održavanje manifestacije "čiken fest" u Žitištu.

"Imamo mi komunikaciju sa ljudima iz Mibrasa i nemamo ništa protiv njih, oni nisu krivi za našu situaciju, jednostavno, mi tražimo odgovornost kompletnog menadžmenta, generalnog direktora Agroživa i direktora Srbijagasa, mi smo plate zaradili kod njih, a ne kod Mibrasa", rekao je Katić.

On je ponovio da radnici samo traže svoje zarađene plate koje im je doskorašnji direktor Predrag Amižić u nekoliko navrata obećavao i obmanjivao ih.

"Mi nismo revolucionari, mi smo kivni i nikome ne verujemo, dok ne legnu pare na naše račune, posla nema. Jutros su ovde sa obezbeđenjem bili i vlasnik i potencijalni direktor klanice, ali bez rešenja. Moram ponoviti da mi protiv njih nemamo ništa", kazao je Katić.

Agroživ je od 2010. godine u vlasništvu Srbijagasa, a pre toga poslovao je sa tridesetak povezanih i zavisnih društava. Pokretanje stečajnog postupka nad kompanijom "Agroživ" uticalo je na sudbinu pomenutih društava tako da je u protekle dve godine počelo sprovođenje stečajnih postupaka.

Izvor: Beta

Pogledajte još