Vučić obećao kuću svakome ko je ostao bez kuće tokom poplava

"Svaki čovek koji je ostao bez kuće, dobiće kuću", poručio je premijer Vučić.

Kako je rekao, država će finansirati izgradnju svih srušenih kuća, konkretno u Obrenovcu 14 kuća, a verovatno još 50 finansiraće prijatelji iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

Kako je naveo, za 10 dana biće završene sve procedure pa će građani početi da dobijaju novac za oštećene kuće.

Vučić je rekao da se sa nekim stvarima, kao što je gradnja kuća ili podela pomoći sačekalo i da je to bilo malo odloženo zato što su sve procedure morale da budu ispunjene.

On je naveo da su te procedure bile neophodne kako bi se izbeglo ono što se dešavalo u Kraljevu i Valjevu gde je, kako je kazao, ukradeno više nego što je donirano.

Kako je naveo, tražiće se donatori koji bi mogli da obezbede, tehniku, televizore i druge aparate.

"Nije lako vratiti se u pređašnje stanje, ali sam uveren da će Obrenovčani ali i svi drugi biti zadovoljni angažmanom drzave ali i vraćanjem života u svoje gradove"
, rekao je Vučić.

Kako je precizirao, sakupljeno je 29 miliona evra pomoći u uskoro će biti održana i donatorska konferencija.

Vučić je rekao da se radi o 600 do 800 uništenih kuća, tako da će se izgraditi i taj broj potpuno novih stambenih jedinica, rekao je premijer Vučić i dodao da će se taj posao završiti do oktobra kako bi gradjani zimu dočekali sa krovom nad glavom.

Danas je počela izgradnja prvih 10 montažnih kuća za smeštaj lica pogodjenih u polavama, a završetak radova predvidjen je za 28 avgust.

Izvor: Beta

Pogledajte još