fbpx

NEPRIJATELJI RAVNOG STOMAKA: 5 vrsta hrane koja izaziva nadutost

1. Kupusasto povrće
Kelj, karfiol, kupus... Jesu zdravi, ali nisu prijatelji ravnog stomaka. Izbegavajte ih ako nameravate da se uvučete u usku haljinu ili tesne pantalone.

2. Slana prerađena hrana
Slane grickalice, naresci i prerađena hrana prepuni su soli koja zadržava vodu u organizmu. Ukoliko jedete ovakvu hranu, izgledaćete deblji nego što jeste.
Pročitajte 5 trikova pomoću kojih ćete preko noći izgledati mršavije!

3. Gazirani napici
Deluju vam privlačno i osvežavajuće, ali su “smrt” za vitkost! Kad popijete bilo šta gazirano, zapravo gutate vazduh koji pronalazi put do stomaka i izaziva privremenu nadutost. Radije popijte čašu vode, jer ćete tako najlakše utažiti žeđ, ali i očuvati liniju i zdravlje. Ili isprobajte napitak koji će eliminisati nadutost stomaka.

4. Testo
Znate već da su pice, pancerote, kifle, lisnata testa i drugi proizvodi iz pekare puni praznih kalorija koje ne samo što goje, već i izazivaju nadutost. Umesto navedenih stvari, pojedite parče hleba od integralnog brašna.
Saznajte koje namirnice ne izazivaju nadutost!

5. Veštački zaslađivači
Kad je reč o nadutosti stomaka, aspartam i drugi veštački zaslađivači deluju isto kao da ste pojeli testo ili parče torte. Izbegavajte ih ako nameravate da se uvučete u farmerice ili da obučete kupaći kostim.

Tportal.hr/Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.