"EU je od BiH napravila invalida u ludačkoj košulji!"

"“I to su učinili međunarodna zajednica, Evropljani. Prvo zbog nametnutog embarga, kada su nečinjenje i nepomaganje rešavali slanjem humanitarne pomoći. Perući na taj način savest. A nakon toga usledio je i Dejton, čime je invalidiziran državni aparat BiH”", rekao je Izetbegović, preneli su sarajevski mediji.

Nakon svega toga, podsetio je, kazali su da su vrata Evropske unije za BiH otvorena, ali da tu zemlju i dalje uporno drrže napolju.

"“Tog invalida u čijem su ranjavanju oni učestvovali drže napolju. Pa neka nas puste u prostoriju. Pa neka tog invalida puste da sedne. Da sedne s njima zajedno. Pa da krenemo u pregovore. Mislim da ovaj preduslov Sejdić-Finci treba da bude pretvoren u jedan od uslova, u jedan od pregovaračkih poglavlja. I da treba ispoštovati ono što jeste Bosna i Hercegovina. Što je njen duh, što je njena supstanca. A BiH je bila sasvim sigurno preteča ujedinjene Evrope”"
, rekao je Izetbegović.

On je međunarodnu zajednicu optužio da je dopustila da se, kako je rekao, multietničko tkvio BiH u ratu rastura i razara.

“"Na njihove oči. Tu imaju neki dug prema nama. Birokate to sigurno neće uraditi”", rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare povodom pokretanja inicijative za prikupljanje million potpisa koji bi BiH uveli u EU.

Izvor: B92

Pogledajte još