Da li su deca mudrija od odraslih? Ovih 5 stavki pokazuju da jesu!

Šta da naučimo od dece? Upravo ovo:

Prestanite da razmišljate previše o novim stvarima

Klinci mogu mesecima da slušaju jednu te istu priču pred spavanje i odgledaju 'Mornara Popaja' hiljadu puta i budu prezadovoljni. Odrasli imaju konstantnu potrebu da nešto menjaju i uvlače nove stvari u život.

Bilo da se radi o novom iPhone-u ili probanju nove kuhinje, sve nam se svodi na odricanje svega starog i svega što nam je poznato. Trebalo bi da se učimo od mališana i da prestanemo da pokušavamo da popravimo ono što i isprva ni nije bilo pokvareno.

Volite svoje telo i imajte normalan odnos sa hranom

Da li ste ikada videli klince koji se raspravljaju oko broja haljine?Njih boli uvo što imaju posekotinu, modricu, premršave noge ili višak sala negde ili što su uneli dodatnih 10 kalorija kad su pojeli ono grožđe.

Jedu kada su gladni, prestanu kada su siti i ne unose dodatne kalorije tako što se napijaju petkom.

Trošite svoje vreme i uživajte u procesu

Zauzetost: Definitivno reč naše generacije. Odrasli obožavaju i istovremeno preziru što su stalno zauzeti. Međutim, kada imamo vremena da se malo isključimo iz svega, često se žalimo kako nam je dosadno.

Deca su svetski prvaci kada se radi o lenčarenju. Ono što svi treba da uradimo je da bez izvinjena počnemo da trošimo više vremena na sebe i odmor i da ne osećamo krivicu. Nova mantra od danas: radim vredno, odmaram se još bolje.

Recite roditeljima koliko ih volite

Pravilo života je, iz nekog razloga, da roditelje krivimo za apsolutno sve što nam krene loše u životu, naročito u tinejdžerskom periodu. Za razliku od ovoga, detinjstvo je puno maženja, grljenja i poljubaca, kao i neverovatnih količina pažnje koju razmenjujemo sa dvoje najbitnijih ljudi u našim životima.

Umesto što ćete glumiti da vam ne trebaju kada odrastete, pokažite im ljubav koju zaslužuju.

Budite potpuno posvećeni onome što radite, šta god to bilo

Bilo da se radi o pravljenju kuće za barbike ili slaganju puzli od 1000 delova, koncentracija svakog deteta da nešto završi što pre i uradi što bolje može je neverovatna i vredna divljenja.

Kada bismo svojim dnevnim obavezama pristupili sa istim žarom, strašću i posvećenošću, zamislite nivo produktivnosti koji bismo mogli da postignemo.

Pogledajte još