Skakač radio i sa zaraćenim klanovima!

c- U Kotoru i Herceg Novom se sastajao sa osobama povezanima sa kriminalnim grupama - navode iz MUP.

Policija sumnja da je Marko Dabović iz Herceg Novog bio jedan od saradnika Kosmajca. Dabović je, inače, optužen da je pripadnik grupe Darka Šarića, a nedavno je pušten iz pritvora posle položenog jemstva od 300.000 evra. Tako je Kosmajac bio u kontaktu sa članovima barske grupe koju je predvodio sada pokojni Luka Đurović.

Sukob Dodik - Vučurević

Vest da je Dragoslav Kosmajac u BiH uzburkala je političke strasti u RS. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević (PDP) juče je rekao da izdavanje dokumenata Kosmajcu govori o sprezi vlasti i kriminalnih struktura. Predsednik RS Milorad Dodik odgovorio je da ta Vučurevićeva izjava nije primerena i da „veću budaletinu nije čuo“.

Kosmajac, poznat po nadimku Skakač, jer je istovremeno sarađivao sa više klanova koji su neretko bili i u sukobu, sastajao se u Crnoj Gori i sa pripadnicima klana Armina Muše Osmanagića iz Bara, koji je dovođen u vezu sa ubistvom urednika “Dana” Duška Jovanovića.

U međuvremenu, trebinjska policija je utvrdila da je dokumenta sa lažnom adresom i novom krštenicom Kosmajcu potpisala je službenica CJB Trebinje Vesna Čučković. Ova administrativna radnica MUP-a je suspendovana sa posla od 22. marta 2013. jer joj se sudi da je sačinjavala falsifikovana dokumenta.

Kosmajac je u Trebinju 2002. dobio prvu ličnu kartu i pasoš, a samo dve godine kasnije postao je i državljanin Slovačke. Kada je dobio pasoš u RS, na vlasti su bili zajedno PDP i SDS. Predsednik RS bio je Dragan Čavić, a načelnik CJB Trebinje Mrkša Skočajić.

Skočajić za „Blic” potvrđuje da su dokumenta izdata dok je on bio načelnik.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.