Bez dogovora malinara i vlasnika hladnjača

VALJEVO, 4. septembra 2009. (Beta) - Na sastanku malinara i vlasnika hladnjača u petak u Valjevu nije postignut dogovor o cenama ovogodišnjeg roda maline.

Dogovoreno je da Unija hladnjača Srbije za 10 dana saopšti koja će akontna cena tog voća biti ponuđena proizvođačima, a malinari su najavili da će ponovo protestovati ako tada dogovor ne bude postignut.

Sastanku je, pored predstavnika ministarstava poljoprivrede i trgovine, prisustvovao i Ivica Tončev, savetnik zamenika premijera Srbije Ivice Dačića, koji je malinarima rekao da protesti kojima se ometa javni red, kakve su do sada oni organizovali, neće biti dozvoljeni.

Malinari traže 160 dinara za kilogram malina, ali pristaju i da se cene vrate na iznos sa početka ovogodišnje kampanje od 135 dinara i o tome su spremni da pregovaraju sa predstavnicima hladnjača.

Najveći deo sastanka protekao je u međusobnim optuživanjima predsednika Udruženja malinara Vilamet iz Arilja Dragiše Terzića i predsednika Unije hladnjačara Srbije Rada Ljubojevića, koji je vlasnik hladnjače Sirogojno.

Pogledajte još